Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Florbalistky bez potíží kráčejí kvalifikací, debutující Belgii smetly 26:0

České florbalistky rozdrtily v Gdaňsku v kvalifikaci prosincového mistrovství světa Belgii 26:0 a dosáhly na svou druhou nejvyšší výhru v historii. Devíti body za tři branky a šest asistencí se na kanonádě favoritek podílela útočnice Eliška Krupnová. Třetí duel čeká svěřenkyně trenéra Saschy Rhynera v sobotu s Itálií.

Eliška Krupnová (vpravo) slaví se spoluhráčkami vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Češky překonaly výší skóre proti Belgii vítězství 20:0 nad Velkou Británií z kvalifikace MS z roku 2015 z Nitry.

Rekordem zůstává výhra 45:2 proti Ukrajině, které dosáhly o dva roky později v kvalifikaci v Madridu.

Byl to i celkový rekord v kvalifikacích či na závěrečných turnajích MS, který překonalo až ve středu v Gdaňsku Švédsko výsledkem 61:0 proti Francii.

Belgie, která v boji světový šampionát debutuje, na úvod podlehla Itálii 3:4. Se čtvrtým týmem předloňského MS v Bratislavě prohrávala už po 75 vteřinách 0:2.

Zatímco Estonsko Češky při výhře 10:3 zlomily až ve třetí třetině, proti jasnému outsiderovi bylo jen otázkou, na jakou výši posunou skóre. Brankářce Kristýně Horňákové stačilo k čistému kontu jen deset zákroků.

Je nám líto, video expirovalo.
České florbalistky rozdrtily v kvalifikaci MS Belgii 26:0

Reprezentantky v poli si vylepšovaly osobní statistiky. O historické prvenství se přetahovaly české rekordmanky. Krupnová si polepšila v 91. utkání na 93 bodů za 60 branek a 33 asistencí.

Tereza Urbánková, která dosud vedla, nasbírala šest bodů za dva góly a čtyři přihrávky. Má tak na kontě ze 102 duelů rovněž 93 bodů za 56 branek a 37 asistencí.

Urbánková se také posunula do čela pořadí nejlepších nahrávaček a překonala Denisu Billou, která dosáhla na 33 asistencí ve 121 duelech. Na druhém místě se jí v utkání vyrovnala Krupnová.

"Bylo to lepší než proti Estonsku. Belgie nestíhala víc fyzicky, Estonky vydržely. Více jsme střílely na branku a byly jsme i efektivní. Jsem spokojená," řekla Krupnová.

První branky v reprezentaci vstřelily Barbora Zabavská, Nikol Pekárková a Andrea Kadidlová.

Kvalifikace už se dohrála v asijsko-oceánské skupině v Bangkoku, odkud postoupily na šampionát ve švýcarském Neuchatelu vítězné Australanky, druhé Japonsko, z třetího místa domácí Thajsko a také čtvrtý Singapur.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články