Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalisté zahájí domácí šampionát v Praze utkáním s Německem

Florbalisté vstoupí do domácího mistrovství světa proti Německu. Úvodní zápas turnaje sehrají svěřenci finského trenéra Petriho Kettunena v pražské O2 areně v sobotu 1. prosince v 18:15. V dalším duelu narazí Češi o den později v 17:00 na Lotyšsko a vystoupení v základní skupině A uzavřou v úterý 4. prosince v 19:30 proti Švýcarsku.

Čeští florbalisté
zdroj: ceskyflorbal.cz

Ze skupiny A a "severské" skupiny B, kterou tvoří obhájce titulu Finsko, finalista z minulého šampionátu v roce 2016 v Rize Švédsko, Norsko a Dánsko, postoupí první dva týmy přímo do čtvrtfinále.

Zbývající dva čeká kvalifikace play-off s úspěšnými celky ze skupin C a D. V céčku se představí Austrálie, Estonsko, Thajsko a Polsko a v déčku Kanada, Slovensko, Japonsko a Singapur.

O2 arena pro 17 tisíc fanoušků bude hostit celkem 26 zápasů turnaje a Aréna Sparta na Podvinném mlýně pro 1300 fanoušků dalších 22 utkání. Organizátoři turnaje chtějí atakovat divácký rekord světových šampionátů.

Fanoušci českého florbalového týmu
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Předchozí domácí mistrovství světa v Praze a Ostravě v roce 2008 drželo dlouho maximum s celkovou návštěvností 104 018 fanoušků. To bylo překonáno až v roce 2014 v Göteborgu se 104 445 diváky.

"Vůbec si nepřipouštím, že bychom rekord ze Švédska nepřekonali. Rádi bychom čísla, která florbal zatím nezná," řekl v prosinci prezident Českého florbalu Filip Šuman při prezentaci MS 2018 na konci šampionátu žen v Bratislavě.

V čtvrtek v 10:00 začne v síti prodejen Ticketportal a on-line na www.ticketportal.cz druhá vlna prodeje vstupenek, v které si je budou moci pořídit čeští i zahraniční fanoušci. V té první si mohli už od prosince zajistit lístky registrovaní členové Českého florbalu.

"V tuto chvíli evidujeme velkou poptávku ze Švédska, Finska či Švýcarska, ale chuť přijet na náš šampionát mají i fanoušci například z Holandska či Francie, tedy zemí, které se do Prahy samy nekvalifikovaly," uvedla šéfka organizačního štábu šampionátu Zuzana Svobodová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články