Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Florbalisté Vinohrad přešli přes Ostravu do čtvrtifnále, dál jdou i Black Angels

Florbalisté Sokola Královské Vinohrady a Black Angels uspěli v rozhodujících třetí zápasech osmifinále play-off superligy a postoupili mezi nejlepších osm celků. Vinohrady vyhrály na hřišti FBC Ostrava 4:3 a Black Angels doma porazili Liberec 6:5.

Ve čtvrtfinále se Vinohrady utkají s vítězem základní části Tatranem Střešovice, který si je vybral za soupeře. Vítkovice si zvolily Black Angels, Mladá Boleslav sáhla po Spartě a na Bohemians zbyl Chodov.

Po základní části desáté Vinohrady dokázaly vyřadit sedmé Ostravany a do čtvrtfinále se dostaly podruhé v historii. V roce 2020 si v něm ale zahrály jen dva venkovní zápasy proti favorizované Mladé Boleslavi se shodnými výsledky 3:13 a pak bylo play-off zrušeno kvůli pandemii koronaviru.

Black Angels postoupili do čtvrtfinále potřetí za sebou. Třemi body za gól a dvě asistence se podílel na rozhodující výhře Jakub Boček. Liberec bude na rozdíl od loňska mezi nejlepšími osmi týmy chybět.

Výsledky:

FBC Ostrava – TJ Sokol Královské Vinohrady 3:4 (1:2, 0:1, 2:1)

Branky: 1. Pobořil, 44. Barabáš, 49. Pešat – 14. O. Stuchlík, 19. Pergler, 31. Pinkas, 47. Jan Procházka. Konečný stav série: 1:2.

Black Angels – FBC Liberec 6:5 (2:1, 3:3, 1:1)

Branky: 27. a 35. z tr. střílení Hromada, 7. M. Boček, 10. Bouček, 31. J. Boček, 52. V. Novotný – 34. a 59. Mádlo, 12. Šoltys, 21. P. Ferdan, 22. Stránský. Konečný stav série: 2:1.

Dvojice pro čtvrtfinále: Tatran Střešovice - Sokol Královské Vinohrady, 1. SC Vítkovice - Black Angels, Mladá Boleslav - Sparta Praha, FbŠ Bohemians - Chodov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články