Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Florbalisté v přestřelce zdolali Švédsko. O výhře Čechů rozhodly nájezdy

Čeští florbalisté porazili na úvod Euro Floorball Tour ve švýcarském St. Gallenu úřadující mistry světa Švédy 7:6 po samostatných nájezdech. V 50. vzájemném utkání je zdolali teprve potřetí. Ve čtvrté sérii rozstřelu o tom rozhodl útočník Josef Rýpar hrající ve švédském Linköpingu. V sobotu se svěřenci trenéra Jaroslava Berky utkají s Finskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští florbalisté porazili potřetí v historii Švédy

"Klíčem bylo, že jsme změnili některé věci a zatlačili v momentech, kdy jsme cítili, že z nich můžeme něco vytěžit. Dali jsme góly, vycítili jsme šanci, chytili jsme se a nakonec dotáhli utkání k vítězství po nájezdech. Pro naše sebevědomí je to skvělý impulz, ale pořád je hromada věcí, které musíme do dalšího zápasu vybrousit," řekl asistent trenéra českého týmu Pavel Brus.

Přesně po třech minutách hry otevřel skóre Niklas Ramirez. Za dalších 122 sekund už vedli Seveřané po brance Ludwiga Perssona 2:0 a v 19. minutě se postaral o tříbrankový náskok Kim Nilsson. Češi překonali Carla Bendinga-Sörlinga poprvé 51 sekund před koncem první třetiny, kdy se prosadil Filip Langer.

Ve 24. minutě dostal Berkův výběr na kontakt Marek Beneš. Za 35 sekund sice odpověděl Emil Nilsen, ale za 114 sekund zahájil Matěj Havlas obrat, který ve 36. a 37. minutě během 79 sekund dovršili Jiří Besta a Marek Beneš. V čase 52:24 vyrovnal Albin Sjögren, ale v 58. minutě vrátil náskok českému týmu kapitán Ondřej Němeček. Remízu po 60 minutách zařídil 39 sekund před koncem Hampus Ahrén.

V nájezdech se prosadil za český tým dvakrát Rýpar a jednou Martin Kisugite. Gólmana Lukáše Bauera překonali jen Emil Nilsen a Kim Nilsson.

"Každá výhra nad Švédy je skvělá. Fungovaly nám věci, které jsme chtěli, a z toho pramenily naše góly. To, že Švédové jsou dál, je minulost. Jsme schopní je přehrávat a nacházet skulinky, ve kterých nejsou tak dobří. Spousta věcí pramení z toho, že jsme v některých aspektech lepší. Těším se na mistrovství světa. Věřím, že to tam dokážeme zopakovat," uvedl útočník Filip Langer.

Poprvé porazili Češi Švédy v dubnu 2014 na EFT v České Lípě (6:5) a podruhé uspěli loni v říjnu také na turnaji silné světové čtyřky v Plzni (6:3).

Euro Floorball Tour mužů v St. Gallenu (Švýcarsko):

Česko - Švédsko 7:6 po sam. nájezdech (1:3, 4:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Langer (Němeček), 24. Marek Beneš (Havlas), 27. Havlas (Langer), 36. Besta (Delong), 37. Marek Beneš (Hemerka), 58. Němeček, rozhodující sam. nájezd Rýpar - 3. Ramirez (Sankell), 6. L. Persson (Ramirez), 19. K. Nilsson (Nilsberth), 25. Nilsen (Nilsberth), 53. Sjögren (Nilsen), 60. Ahrén (Sjögren). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 542.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články