Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalisté Tatranu Střešovice na titul nedosáhli

Mladá Boleslav - Florbalisté Tatranu Střešovice si dnes zlaté medaile v Poháru mistrů v Mladé Boleslavi na krk nepověsí. Ve finále podlehli výběru SSV Helsinky 3:4, navíc po druhé třetině prohrávali 0:4. Brankář David Rytych v dresu finského šampiona se stal první Čechem, který má zlato z pohárové soutěže nejlepších klubů světa. Střešovice druhým místem vyrovnaly historický úspěch, jehož dosáhly loni v Lotyšsku Vítkovice.

Utkání Tatran Střešovice - SSV Helsinky
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Ve finále, které bylo soubojem brankářů české reprezentace, prokazoval v úvodu své umění především Kafka, jenž kryl několik šancí favorita, zatímco Rytych moc práce neměl. Jenže ve 23. minutě jinak výborně chytající gólman Střešovic chyboval a jeho špatné postavení u pravé tyče využil z úhlu Strömsten.

V druhé části potvrdil tým z finské metropole svou sílu. Hned za 49 vteřin zakončil úspěšně kombinaci Petri Halonen. Po marné snaze Tatranu o zkorigování stavu se prosadili ještě Järvinen, s devíti góly nejlepší střelec turnaje, a Tiitu. Český mistr se ale nevzdal. Díky trefám Richtra, Ondruška a Tomáše Vávry už do 48. minuty snížil na rozdíl jediného gólu, ale přes urputnou snahu už vyrovnat nedokázal.

Před finálovým zápasem dnes střešovičtí hráči v semifinálovém utkání zvítězili nad švýcarským SV Wiler-Ersigen 6:5 v prodloužení a finský celek porazil obhájce vítězství Storvretu ze Švédska 8:3. 

Pohár mistrů ve florbalu v Mladé Boleslavi:

Muži - finále: Tatran Střešovice - SSV Helsinky 3:4 (0:0, 0:4, 3:0)

Branky: 43. Richter, 45. Ondrušek, 48. T. Vávra - 23. Strömsten, 24. Petri Halonen, 37. Järvinen, 39. Tiitu.

Rozhodčí: Rasbrink, Grahn-Gustavsson (oba Švéd.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 2084.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články