Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Florbalisté Střešovic vyhráli popáté za sebou základní část extraligy

Praha - Florbalisté Tatranu Střešovice zvítězili v 21. kole extraligy nad Pardubicemi 5:4 v prodloužení a popáté za sebou vyhráli základní část. Rozhodla o tom trefa Michala Podhráského ve 45. vteřině nastavení, díky které Pražané udrželi tříbodový náskok před druhou Mladou Boleslaví a mají lepší bilanci ze vzájemných zápasů. "Musíme se pořádně připravit na play-off. Taková hra by nám určitě nestačila. Pardubicím přeji co nejrychlejší záchranu, letos hrály výborný florbal," řekl trenér Střešovic Jiří Jakoubek po vítězství nad devátým týmem tabulky.

Střešovice v závěru prohrávaly a vyrovnaly až deset sekund před koncem třetí třetiny, kdy si srazil balónek do vlastní branky Jan Brychta. "K historicky prvnímu vítězství nad Tatranem nám chybělo deset sekund. Mnohem důležitější než získaný bod je pro nás hra, se kterou se v posledních dvou zápasech prezentujeme. Ta by mohla být dobrá při play-down," uvedl trenér Pardubic Miroslav Janovský.

Pro Střešovice už základní část skončila, protože si duel závěrečného kola na hřišti Chodova předehrály už před třemi týdny. Mladá Boleslav vyhrála na půdě posledního Kladna rekordním výsledkem sezony 23:3. Vítězní Středočeši ale nepřekonali historicky nejvyšší výhru soutěže, které dosáhli v únoru 2000 hráči FBC Ostrava proti Havlíčkovu Brodu (27:3). "I když jsme hráli s nejlepším týmem extraligy, tolik gólů jsme dostat neměli," prohlásil trenér Kladna Petr Ďarmek.

Tatran si tak bude jako první vybírat soupeře pro čtvrtfinále z celků na pátém až osmém místě, tedy mezi FbŠ Bohemians, Otrokovicemi, Bulldogs Brno a pražskou Spartou. Mladá Boleslav bude mít za týden po dohrání dlouhodobé části právo vybírat jako druhá.

Chodov vyhrál v Brně 7:5 a udržel se na třetím místě, ze kterého si také ještě volí čtvrtfinálového soupeře. Předstihnout jej ale mohou Vítkovice, pokud vyhrají v neděli 23. února v normální hrací době v Mladé Boleslavi. Díky sobotní výhře nad Otrokovicemi 3:1 ztrácejí na Chodov stále tři body a mají lepší bilanci ve vzájemných zápasech.

21. kolo extraligy florbalistů:

FBC Kladno - Mladá Boleslav 3:23 (1:12, 0:6, 2:5), FBC Liberec - FBC Ostrava 6:5 (1:2, 2:1, 3:2), Bulldogs Brno - JM Chodov 5:7 (1:1, 1:3, 3:3), Tatran Střešovice - Pardubice 5:4 v prodl. (2:0, 1:2, 1:2 - 1:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články