Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Florbalisté Střešovic titul neobhájí. V rozhodujícím čtvrtfinále nestačili na Vítkovice

Praha – Florbalová superliga bude mít nového šampiona. Obhájce titulu a šestnáctinásobný šampion ze Střešovic skončil už ve čtvrtfinále, když v rozhodujícím sedmém duelu série s Vítkovicemi prohrál 4:6, přestože vedl 3:0 a 4:3. Tatran tak v 23. ročníku zůstane v nejvyšší soutěži poprvé bez medaile.

Slavící florbalisté Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

V semifinále se utká vítěz základní části Chodov s Bulldogs Brno, které si vybral za soupeře. Druhou dvojici vytvořila druhá Mladá Boleslav s Vítkovicemi.

Tatran se do poloviny zápasu dostal díky trefám Ullmanna, Beneše a Komárka do tříbrankového vedení. Ale ještě v druhém dějství snížil z trestného střílení Rýpar, v 53. minutě se trefil Řezanina a vzápětí vyrovnal Matejčík.

Střešovicím sice rychle vrátil vedení Řehoř, ale stav otočili Šebesta s Bräuerem. V přesilovce při power play Střešovic dovršil výsledek v posledních vteřinách Matejčík.

"Ve čtvrtfinále se potkaly dva týmy s obrovským morálem. Věděli jsme, že v každém zápase jsme měli více ze hry a Tatran drželi famózní gólmani. Dnes to dlouho vypadalo, že má více ze hry Tatran, ale předvedli jsme obrovskou morální sílu," řekl asistent trenéra Vítkovic Pavel Brus.

Vítkovice, které vedle Střešovic dosud jako jediné dokázaly vyhrát nejvyšší soutěž, jsou v semifinále podeváté za sebou. "Postup je obrovská injekce sebevědomí a motivace. Děkujeme Tatranu za florbal a za to, že díky nim můžeme růst. Každý soupeř nás posouvá dále a my dneska udělali velký krok směrem nahoru," doplnil Brus.

Střešovice naopak svou sbírku 16 zlatých, čtyř stříbrných a dvou bronzových medailí nerozšíří. "Gratuluji soupeři k zaslouženému postupu. My jsme bohužel často střídali světlé momenty s těmi slabšími. Věřím, že na sobě kluci přes léto zapracují a příští sezonu budeme o hodně silnější," řekl kouč Jiří Jakoubek, který doufá v růst omlazeného kádru.

Tipsport superliga florbalistů - čtvrtfinále play-off, 7. zápas:

Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 4:6 (2:0, 1:1, 1:5)

Branky: 31. Ullmann, 12. Beneš, 31. Komárek, 55. Řehoř - 53. a 60. Matejčík, 35. Rýpar z tr. střílení, 53. Řezanina, 55. Šebesta, 57. Bräuer. Konečný stav série: 3:4.

Dvojice pro semifinále po volbě vítěze základní části Chodova (začne v sobotu): Chodov - Bulldogs Brno, Mladá Boleslav - 1. SC Vítkovice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články