Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Florbalisté Střešovic podlehli na úvod Poháru mistrů Storvretě

Umea - Florbalisté Tatranu Střešovice vstoupili do Poháru mistrů ve švédské Umee porážkou s domácí Storvretou 1:4. O postup do semifinále budou svěřenci trenéra Jana Zahalky bojovat v pátek od 16:30 s lotyšským celkem RTU/Inspecta.

Storvreta dokázala Tatranu oplatit porážku 4:6 z loňského Poháru mistrů v Mladé Boleslavi, kde český šampion došel až do finále. Střešovice držely s favoritem v úvodní třetině krok, ale 25 sekund před pauzou ve vlastní přesilovce inkasovaly, když přečíslení zakončil Stenberg. Ve 24. minutě zvýšil náskok švédského šampiona Svensson a Storvreta měla zápas ve své moci.

V závěrečném dějství Tatran více otevřel hru a v 45. minutě z brejku zvýšil znovu Stenberg. Pět minut před koncem snížil Marek Vávra, ale dramatický závěr se nekonal. Při power play umocněné přesilovkou Střešovic ještě pojistil výsledek 11 vteřin před koncem Olsson.

"Bylo to o proměňování šancí. Oni vlastně proměnili dva brejky a jeden gól nám dali do prázdné brány," řekl serveru florbal.cz obránce Střešovic Michal Podhráský. "Musíme stavět na tom, co jsme dneska předvedli. Hrát na balónku, nebát se. Myslím, že se nám dnes dařilo, předvedli jsme jeden z nejlepších výkonů proti švédskému týmu," doplnil Podhráský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články