Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Florbalisté Střešovic a Bohemians odvrátili vyřazení ve čtvrtfinále

Střešovice a Bohemians odvrátily v pražských derby vyřazení ve čtvrtfinále play-off superligy a vynutily si šesté zápasy. Tatran zdolal doma Spartu 5:3 a snížil v sérii hrané na čtyři vítězství na 2:3 na zápasy. To samé se podařilo Bohemians díky vítězství nad Chodovem 8:6. Pěti body za čtyři branky a jednu asistenci k tomu přispěl útočník Jakub Šárka.

Hráči FbŠ Bohemians
zdroj: facebook - FbŠ Bohemians autor: facebook - FbŠ Bohemians

Tatran po dvou porážkách na hřišti Sparty dokázal v domácí hale v Řepích zabrat. Úvod duelu poznamenal kluzký povrch, který se vinou venkovního počasí v hale vytvořil. Po minutě hry rozhodčí zápas přerušili a pokračovalo se po dvaceti minutách po úpravě hřiště.

Sparta dvakrát odpověděla na vedení domácích, ale mezi 50. a 53. minutou získali Matěj Havlas s Filipem Langrem Tatranu rozhodující náskok 4:2.

Za Spartu sice hned za 12 sekund snížil Marek Zouzal, ale za dalších 76 vteřin pojistil výhru Střešovic Martin Šindelář.

"Myslím, že jsme konečně předvedli playoffový výkon. Hráli jsme dobře v pohybu. Nebáli jsme se a konečně jsme předvedli, co v nás je. Pokud na to dokážeme navázat i ve středu, tak série bude ještě dlouhá a věřím, že dopadne v náš prospěch," řekl Langer, který se na úspěchu podílel dvěma góly a jednou asistencí.

V sérii Bohemians s Chodovem pokračovala Šárkova střelecká exhibice, ale jeho týmu přinesla teprve druhou výhru. V pěti zápasech už dal 14 gólů a zaznamenal celkem 19 bodů. A bude mít šanci bilanci znovu rozšířit, protože Bohemians nepřipustili třetí prohru v řadě.

I když Bohemians ve 23. minutě vedli už 6:0, soupeř se dokázal vrátit do hry a udělal z utkání drama, protože do konce druhé třetiny zkorigoval stav na 5:7. Ve 46. minutě zvýšil na 8:5 čtvrtým gólem v utkání Šárka.

V polovině třetí třetiny snížil Ondřej Mikeš a domácí pak mohli děkovat brankáři Radovanu Michajlovičovi, který dvoubrankový náskok udržel.

"V první třetině jsme konečně ukázali naši kvalitu a drželi jsme to i část druhé třetiny. Pak se to ale trošku sesypalo, soupeř se dostal na koně a museli jsme bojovat až do poslední vteřiny. Myslím si, že se nám dneska dařilo nedržet nějakou údržbu a furt jsme hráli. Že soupeř dá góly, bylo jasné, ale udrželi jsme to vedení kvalitní aktivní hrou. Nehráli jsem žádného zanďoura," podotkl Šárka.

Superliga florbalistů - čtvrtfinále play-off; 5. zápasy:

Tatran Střešovice – Sparta Praha 5:3 (2:1, 0:0, 3:2)

Branky: 20. a 55. Langer, 12. Meliš, 50. Havlas, 56. Šindelář – 14. L. Ujhelyi, 48. Křenek, 55. Zouzal. Stav série: 2:3.

FbŠ Bohemians – Chodov 8:6 (5:0, 2:5, 1:1)

Branky: 8., 13., 23. a 46. Šárka, 14. Buršík, 14. Tomčo z tr. střílení, 19. Pěnička, 35. M. Krebner – 32. a 36. Eremiáš, 26. Ondrušek, 36. Plíhal, 40. Majer, 50. Mikeš. Stav série: 2:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články