Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Florbalisté: Srovnávali jsme hodně pozdě, takže bod bereme

Göteborg - Čeští florbalisté litovali, že na mistrovství světa nedokázali přetavit převahu proti Švýcarsku ve výhru a jistotu přímého postupu do čtvrtfinále i prvního místa ve skupině. Byli ale rádi, že po nepříznivém stavu 0:2 po dvou přesilovkových gólech soupeře a vyrovnání na konečných 2:2 až v 57. minutě mají stále boj o nejlepší postavení před play-off ve svých rukou. Přímý přenos utkání Estonsko - Česko sledujte od 15:45 na ČT sport a našem webu.

Čeští florbalisté na MS
zdroj: ČFbU autor: Martin Flousek

"Srovnávali jsme hodně pozdě, takže bod bereme, nicméně chtěli jsme vyhrát, protože jsme věděli, že pro další vývoj to bude hodně důležité. Na druhou stranu neztratili jsme svoji pozici a v úterý se rozhodne. Uvidíme, jak budou hrát Švýcaři s Nory před námi, my budeme znát výsledek, který musíme (proti Estonsku) minimálně uhrát," řekl útočník Matěj Jendrišák, který se postaral o vyrovnávací trefu.

Se Švýcary se českému týmu v poslední době dařilo, za dvouletý přípravný cyklus před šampionátem v Göteborgu s nimi prohráli jediný ze šesti zápasů. Obhájci bronzu ale v úvodním dějství stoprocentně zužitkovali obě přesilovky a pak se snažili udržet náskok. "Překvapili mě, byli hodně defenzivní, nijak extra se nedostávali do šancí. Předtím ty zápasy byly mnohem ofenzivnější," navázal Jendrišák.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Česko - Švýcarsko

Švýcary podržel brankář Pascal Meier, hráč švédského Växjö si připsal 20 úspěšných zákroků. "Já ho znám ze švédské ligy, kde se proti nám také hrozně vytáhl, tak jsem říkal klukům, že to je fantastický gólman," uvedl Jendrišák, který působí v Linköpingu. Meiera překonali jen z trestného střílení Jiří Curney a pak střelou po rychlém obratu hry právě Jendrišák. "Byla tam výborná práce Marka Deutsche, který zastavil jejich protiútok. Obránci vystoupili proti Tomu Ondruškovi, já jsem tam měl prostor, tak jsem to vzal na sebe," popsal Jendrišák.

Bod českému týmu podle něj sebraly přesilovky. Zatímco Švýcaři byli stoprocentní, Češi neuspěli ani v jedné ze tří. "Trápíme se v nich, dneska to byl rozhodující faktor. Švýcaři z nich dali oba své góly, jinak si nevytvořili tolik šancí. Ne, že by jsme málo stříleli, ale chybí nám závěrečná přihrávka nebo šťastnější střela. Na tom musíme zapracovat," dodal Jendrišák.

"Minimálně jeden nebo dva góly by v přesilovkách měly padnout, to musíme zlepšit. Byla tam tyčka nebo skvělý zákrok gólmana. Škoda, že to tam nespadlo," doplnil Curney. "Byl jsem trochu překvapený, že jsme Švýcary výrazně přehrávali. Dobře bránili a mají zkušený mančaft, který se nepouštěl do hurá akcí. Odehráli zápas dobře a zachytal jim gólman, což je v takovém zápase strašně důležité," navázal útočník Mladé Boleslavi.

O pozici českého týmu pro play-off se rozhodne v zápase proti Estonsku. "Máme výhodu, že Švýcaři hrají s Norskem už před námi, ale taky nás to může svazovat. Snad to ale zvládneme a půjdeme dál z prvního místa," doufal Curney. "Dívali jsme se na zápas Estonců proti Švýcarsku, také mají výborného gólmana. Já si pamatuju zápas před čtyřmi roky, kdy jsme proti nim hráli na mistrovství světa ve čtvrtfinále. Srovnávali jsme snad minutu před koncem. Rozhodně nebudou slabí, bude to těžké," doplnil Jendrišák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články