Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Florbalisté si v Plzni ověří, jakou mají formu před mistrovstvím světa

Generálka na mistrovství světa florbalistů, které bylo z loňska přeloženo kvůli pandemii koronaviru na letošní prosinec do Helsinek, se hraje v Plzni. Do neděle se tu v turnaji Euro Floorball Tour střetnou výběry Česka, Švýcarska, Švédska a Finska. Zápas Česko – Švýcarsko můžete sledovat od 19:00 v přímém přenosu na ČT sport a webu ctsport.cz.

Radost českých florbalistů
zdroj: Český florbal/Martin Flousek

"Chceme si po dlouhé odmlce užít zápasy proti nejlepším týmům," řekl trenér českého týmu Petri Kettunen. "Samozřejmě nás to limitovalo, protože vlastně moc nevíme, zda se jako tým v porovnání s ostatními top zeměmi zlepšujeme. Nyní zjistíme, na čem jsme. Vše už směřujeme na prosinec," doplnil jej kapitán českého týmu Tom Ondrušek.

Z elitních soupeřů hráli Češi naposledy přede dvěma lety na Polish Open, kde vyhráli 8:6. "Odehráli jsme poměrně kvalitní zápas. Dostali jsme ale šest gólů a hráli často v oslabení. Na tom pracujeme," řekl Kettunen k zápasu v Katovicích.

"Euro Floorball Tour je pro nás klíčová, protože je to poslední akce před startem mistrovství světa. Chceme najít ideální sestavu, s níž poletíme do Helsinek," doplnil finský kouč.

Debut čeká trojici juniorů, kteří na konci srpna získali zlato na mistrovství světa své věkové kategorie v Brně - obránce Lukáše Punčocháře s útočníkem Adamem Hemerkou z Mladé Boleslavi a dalším útočníkem Matějem Havlasem z Tatranu Střešovice, který byl i u předešlého titulu "devatenáctky" v roce 2019 v kanadském Halifaxu.

"Kluky jsem sledoval i během úvodních kol v superlize. Chceme vidět, jak jsou připraveni na mezinárodní konfrontaci v mužské kategorii. Dáváme jim šanci a věříme, že se jí chytí," prohlásil Kettunen.

"Kluci jsou velmi kvalitní a především vítězné typy. Umějí vyhrávat, umějí se na hřišti chovat jako vítězové a ví, co je potřeba dělat, aby na tak krátkém turnaji uspěli. To moc nejde naučit, musíte to mít v sobě. Můj úkol je, aby byli v týmu spokojeni a cítili se dobře," podotkl Ondrušek. V týmu je i další dvojnásobný juniorský mistr světa Filip Forman, který už ale za "áčko" hrál.

Po pátečním zápase se Švýcarskem hraje český celek opět před kamerami ČT v sobotu od 19:30 se Švédy a v neděli od 18:00 je čekají Finové.

Nominace českých florbalistů na Euro Floorball Tour v Plzni (15.–17. října):

Brankáři: Lukáš Bauer (Mladá Boleslav), Martin Beneš (Sparta Praha),

obránci: Dominik Beneš, Jakub Gruber, Lukáš Punčochář (všichni Mladá Boleslav), Jiří Bauer, Tomáš Sýkora (oba Chodov), Jiří Besta, Ondřej Vítovec (oba Vítkovice), Ondřej Němeček (Tatran Střešovice),

útočníci: Marek Beneš, Matěj Havlas, David Šimek (všichni Tatran Střešovice), Adam Delong, Matyáš Šindler (oba Vítkovice), Filip Forman (Bohemians), Adam Hemerka (Mladá Boleslav), Mikuláš Krbec (Sparta Praha), Tom Ondrušek (Chodov), Martin Kisugite (Köniz/Švýc.), Filip Langer (FBC Kalmarsund/Švéd.), Josef Rýpar (Linköping IBK/Švéd.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články