Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Florbalisté se představí poprvé po dvou letech doma

Praha - Čeští florbalisté se po dvou letech představí v domácím prostředí a na Škoda Floorball Cupu v Brně se chtějí ukázat v dobrém světle. Jejich tajným přáním je historický skalp Švédů. Fanoušci v tuzemsku pak znovu uvidí národní tým v duelech s nejlepšími týmy světa v rámci Euro Floorball Tour až v dubnu 2014. Do turnaje vstoupí český tým dnes od 19:00 duelem s úřadujícími mistry světa Finy, v sobotu je čeká ve stejný čas duel se Švýcarskem a v neděli se od 16:00 utkají se Švédskem. Tento zápas vysílá přímým přenosem ČT4, první dva duely vysílá ze záznamu.

Čeští florbalisté
zdroj: AP Photo autor: Markku Ulander

"Všichni se těší, protože hrát před domácím publikem je větší zážitek než turnaje ve Finsku, Švédsku nebo Švýcarsku. Pamatujeme si, že byla před dvěma roky v Brně skvělá atmosféra," řekl trenér Tomáš Trnavský při vzpomínce na diváckou kulisu v Městské sportovní hale Vodova. "Motivace doma je vždycky větší. Kluci nebudou chtít dát kůži zadarmo. Pokusíme se uhrát co nejvyrovnanější zápasy a získat body," doplnil Trnavský.

Rád by získal skalp Švédů, s kterými Češi v dosavadních 27 zápasech uhráli jen jednu remízu. Té dosáhli před rokem v Espoo, kde o výhru přišli po soupeřově vyrovnání na 4:4 tři vteřiny před koncem. "Dokázali jsme v posledních zápasech, že se Švédy umíme hrát, a teď nám sedí více než finský florbal. Švédové ale mají nového trenéra, chtějí změnit styl," prohlásil Trnavský. "Je reálné je porazit, ale uvidíme, s čím přijdou. Chtějí změnit styl z takového profesorského na agresivnější. Pro ně je na těchto turnajích důležitější zápas s Finskem a je šance to dokázat," doplnil trenér.

V nominaci není žádný hráč Bulldogs Brno, ale představí se tamní odchovanec Tom Ondrušek, který hájí barvy Tatranu Střešovice. V národním týmu je na tuto akci jediným debutantem. "Pozvánka pro mě hodně znamená. Bylo to příjemné překvapení. Snažil jsem se na to připravit, abych nezklamal trenéra. Rodiče se přijdou podívat, taťka si na to bere v pátek dovolenou," podotkl Ondrušek.

Z původní dvaadvacetičlenné nominace vypadl zkušený útočník Aleš Zálesný z Langnau. "Má problémy se zubem, chtěli mu ho vytrhnout, ale nešlo to. Musí brát antibiotika a v úterý na operaci," vysvětlil Trnavský, který místo něj pozve Ondřeje Fojtu z Mladé Boleslavi. Pořadatelé by rádi o víkendu naplnili na české zápasy halu ve Vodové. "V Brně diváci na florbal chodí. Je to vidět i v předprodeji. Největší zájem bude asi v sobotu. Náš tajný cíl je třítisícovou kapacitu vyprodat," řekl prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Je nám líto, video expirovalo.
Trénink florbalistů před šampionátem
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články