Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Florbalisté prohráli se Švédy 1:9, Češky podlehly Finsku 0:3

Brno - Čeští florbalisté vstoupili do turnaje Euro Floorball Tour v Brně vysokou porážkou se Švédskem 1:9. V dresu úřadujících mistrů světa se zaskvěl hattrickem Johannes Larsson. Další zápas čeká svěřence trenéra Radima Cepka proti Finsku. Přímý přenos odvysílá v sobotu od 19:00 exkluzivně náš web.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Švédsko

Švédové poprvé udeřili ve čtvrté minutě a trefili se v ní hned dvakrát. Skóre otevřel po přečíslení Enström a hned za 17 vteřin překonal gólmana Součka zblízka také nekrytý Kanebjörk. Ve 12. minutě snížil Tokoš a Češi se před 1543 diváky po šancích Curneyho ani Sladkého vyrovnání nedočkali.

V druhém dějství favorit definitivně rozhodl, když se prosadil dvakrát Larsson a jednou Nordgren s Kimem Nilssonem. "Plán bylo hrát pořád stejně dobře do útoku. Měli jsme ale problém po šestém gólu, kdy jsme asi ani sami moc nevěřili, že s tím zápasem ještě půjde něco udělat," řekl útočník Matěj Jendrišák.

V 52. minutě dovršil hattrick ve vlastním oslabení Larsson a debakl potvrdili Galante Carlström se Svahnem, který také skóroval při přesilovce českého týmu. "Šancí jsme měli dost, takže pokud je nebudeme proměňovat, tak na téhle úrovni tomu budou odpovídat i výsledky. Budeme si muset také lépe pokrývat střed hřiště," dodal Jendrišák, který je v dresu Linköpingu osmý v produktivitě

ČR - Švédsko 1:9 (1:2, 0:4, 0:3)

Branky a nahrávky: 12. Tokoš (Sladký) - 4. Enström (Rudd), 4. Kanebjörk (Eriksson), 22. Larsson (Eriksson), 27. Nordgren (Enström), 33. K. Nillson, 39. Larsson (Gustafsson), 52. Larsson (Kanebjörk), 58. Galante Carlström (K. Nilsson), 60. Svahn (Samuelsson). Rozhodčí: Fordell, Vuola (oba Fin.). Vyloučení: 1:4. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 1543.

Reprezentační kolegyně florbalistů prohrály v úvodním utkání na Euro Floorball Tour v Tampere s domácím Finskem 0:3, když všechny branky inkasovaly ve třetí třetině. Dvakrát se za vítězky trefila Marianne Hannonenová. Další zápas čeká tým trenéra Miroslava Janovského v dějišti prosincového mistrovství světa proti Švédsku.

"Myslím si, že jsme hrály opravdu dobře do obrany, ale v útoku jsme byly dneska úplně marné. Zvrat přišel ve třetí třetině po nájezdu. Ale podle mě, kdyby předtím míček Denisa Ratajová z brány nevytáhla, stejně by to gól byl," řekl obránkyně Denisa Billá.

Podle ní Finky vedení nastartovalo. "Jim stačí si čuchnout k tomu, že daly gól, to do nich vlije krev. My jsme dnes byly v útoku impotentní. Finky z velké části hrály to, co předváděly dříve na EFT, ale jak je znám osobně, rozhodně neukázaly všechno, co mají na mistrovství světa připravené," dodala Billá.

Finsko - ČR 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 47. Ella Alankoová z trestného střílení, 55. Hannonenová (Kauppilaová), 60. Hannonenová (Rantalaová). Rozhodčí: Edinová, Nilssonová (obě Švéd.). Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 370.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články