Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalisté prohráli na EFT i s Finskem, ženy neuspěly proti Švédsku

Brno - Čeští florbalisté ani ve druhém utkání na domácím turnaji Euro Floorball Tour v Brně nebodovali a po porážce se Švédskem (1:9) podlehli i Finsku 3:6. V neděli svěřenci trenéra Radima Cepka budou hrát o první zisk a únik z posledního místa od 16:00 proti Švýcarsku.

Gólman Kafka v úvody pochytal šance Salina a Moilanena, ale v deváté minutě už Salinen otevřel skóre. Potom trefil Kukkola tyč a náskok úřadujících vicemistrů světa zvýšil Manninen. V 18. minutě snížil z trestného střílení Tokoš.

Finové měli i nadále více šancí, ale přesto mohl vyrovnat v úvodu druhé části Tokoš. Náskok hostů pak ale navýšili Töllikkö s Pfitznerem a v závěru druhého dějství upravil už na 5:1 ve vlastním oslabení Moilanen. Ve 45. minutě se dočkali znovu gólu i Češi, když Curney zužitkoval přesilovou hru.

V početní výhodě se trefil také na druhé straně Väänänen a porážku ve vlastním oslabení v 56. minutě zmírnil Podhráský. "Měli jsme trošku smůlu. Jedna zakrytá střela, odražený balon, takové smolné góly. Kdybychom dali ty branky dříve, tak bychom se asi chytli a oni by si třeba tolik nevěřili," řekl brankář Tomáš Kafka.

Florbalistky podlehly na EFT v Tampere Švédsku 2:9

České florbalistky prohrály ve druhém utkání na turnaji Euro Floorball Tour v Tampere se Švédskem 2:9 a zůstávají bez bodu. Češky se prosadily poprvé až za stavu 0:8. O první zisk na turnaji se pokusí v poslední generálce před prosincovým mistrovstvím světa v jeho dějišti proti Švýcarsku.

Švédky se dostaly do vedení už po 33 vteřinách a do konce první třetiny skórovaly ještě třikrát. Ve druhém dějství dostala brankářka Kubíčková další tři góly. Až po osmé inkasované brance Češky zkorigovaly stav díky přesilovkové trefě Vrátné a gólu Ratajové. Poslední slovo ale měla autorka dvou branek a čtyř asistencí Fjellstedtová.

Je nám líto, video expirovalo.
České florbalistky nestačily ani na Švédky

"Pokud se oprostím od toho, že to byl můj padesátý zápas, což je samozřejmě hezké, zápas se těžko hodnotí, když jsme takhle vysoko prohrály. Chtěly jsme se soustředit na obranu, ale Švédky dobře využívaly krosové přihrávky, čímž nás trestaly," řekla útočnice Adéla Bočanová.

Česky skórovaly od dubnového zápasu na EFT ve Švýcarsku proti Finsku poprvé po téměř 260 minutách. "Myslím si, že ve třetí třetině Švédky trochu přestaly hrát, takže jsme měly větší prostor v útoku. Není dobrá vizitka, že jsme tak dlouho nevstřelily gól. Ale hrajeme se soupeři, kteří jsou na tom s kvalitou stejně anebo lépe než my. Na mistrovství světa nás čekají zápasy, ve kterých budeme my favoritkami a věřím, že se nám tam bude gólově dařit," dodal Bočanová.

Česko - Švédsko 2:9 (0:4, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 48. Vrátná (Ratajová), 54. Ratajová (Jarolímová) - 1. Stalhutová, 7. Johanssonová Delgadová (Fjellstedtová), 9. Fjellstedtová (Edbergová), 20. Varliová (Wijková), 25. Stalhultová (Fjellstedtová), 33. Wijková (Johanssonová Delgadová), 37. Andreasonová (Fjellstedtová), 43. Jakobssonová (Fjellstedtová), 55. Fjellstedtová (Andreasonová). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 175.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články