Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Florbalisté podruhé v historii vyhráli turnaj EFT, porazili i Švýcary

Čeští florbalisté porazili v St. Gallenu domácí Švýcarsko 2:1 a podruhé v historii ovládli turnaj Euro Floorball Tour. Svěřenci trenéra Jaroslava Berky postupně zdolali Švédsko (7:6 po samostatných nájezdech) a Finsko (5:4 po samostatných nájezdech) a neporazitelnost udrželi díky brance Lukáše Punčocháře v čase 56:30. Navázali tak na úspěch z dubna 2014, kdy v soubojích nejlepší světové čtyřky vyhráli EHT v České Lípě.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští florbalisté podruhé v historii vyhráli turnaj EFT

"Z obou týmů byla cítit lehká únava. Nenechali jsme se ale uchlácholit švýcarskou hrou, kdy se na moje poměry až moc držel míček a pro oko diváka to mohlo být místy nudné," řekl útočník Josef Rýpar, který rozhodl o prvních dvou triumfech vítěznými góly v nájezdech.

"Odehráli jsme dobré zápasy, které nám daly spoustu podnětů do další práce. Musíme na to navázat každodenní pílí a neusnout na vavřínech. Tím nejdůležitějším turnajem pro nás je listopadové mistrovství světa, kde chceme projít do finále," dodal Rýpar.

Bezbrankový stav prolomil až v čase 49:04 Martin Kisugite, jemuž asistoval Tom Ondrušek. Třicetiletý kapitán bronzového týmu z prosincového MS si ve 101. reprezentačním zápase připsal jubilejní 100. bod. Na kontě má 55 branek a polepšil si na 45 asistencí.

V 53. minutě vyrovnal po standardní situaci Christoph Camenisch, který překonal Lukáše Bauera. K triumfu na turnaji stačil českému týmu i zisk bodu, ale nakonec se v repríze duelu o bronz ze světového šampionátu (5:4 po samostatných nájezdech) radovali ze třetí výhry na turnaji. Z předbrankového prostoru překonal Pascala Meiera po přihrávce Filipa Formana Punčochář. "Naběhl jsem do předbrankového prostoru. Filip Forman mě dobře našel a já už jsem to tak nějak doplácal," uvedl Punčochář.

"Očekávali jsme, že to bude těžký zápas, možná nejtěžší na turnaji. Viděli jsme, že Švýcaři vylepšili svou hru a hlavně disciplínu. Hráli hodně s balonkem a pro nás to bylo těžké i v hlavách. Rozhodla naše trpělivost v plnění herního plánu a to, že jsme věřili, že tento typ zápasu, který není tak obvyklý, zvládneme," uvedl asistent trenéra Marek Vojta.

Euro Floorball Tour mužů v St. Gallenu (Švýcarsko):

Švýcarsko - ČR 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 53. Camenisch (Maurer) - 50. Kisugite (Ondrušek), 57. Punčochář (F. Forman). Rozhodčí: Boström, Söderman (oba Švéd.). Bez vyloučení. Diváci: 632.

Finsko - Švédsko 6:5 po sam. nájezdech (3:2, 1:0, 1:3)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články