Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Florbalisté Ostravy na Czech Open porazili švédský AIK

Praha - Florbalisté FBC Ostrava získali v posledním utkání základní skupiny B na mezinárodním turnaji Fortuna Czech Open v Praze cenný skalp, když porazili AIK Stockholm 7:3. Svěřenci trenéra Martina Smetáka jsou na turnaji stále suverénní a přenesli si důležité tři body do čtyřčlenné osmifinálové skupiny E. Zde budou hrát o tři postupová místa ještě s dalším švédským klubem Pixbo Wallenstam a Tatranem Střešovice.

Na FBC Ostrava nemá klub ze švédské metropole hezké vzpomínky už z roku 2005, když s ním AIK Stockholm vypadlo při své poslední účasti na Czech Open překvapivě v osmifinále. "Výsledek není ani tak důležitý jako výkon, který jsme podali. Kluci se přesvědčili, že se může hrát s každým a teď už se nebudou bát nikoho," prohlásil trenér Smeták.

O účast ve čtvrtfinále ale čeká ještě FBC Ostrava dnes tuhý boj se Střešovicemi a Pixbem. "My jsme nepřijeli vyhrát turnaj, potřebujeme hrát, sehrát se a zvednout si sebevědomí. Nejdeme za výsledkem. Ať vyhrajeme nebo prohrajeme, hlavně ať podáme dobrý výkon," nastínil Smeták filozofii.

Martin Smeták, trenér FBC Ostrava

"Když se splní, co se má, a hraje se naplno, tak kluci umí. Ohromně nám pomohlo, že jsme se letos dostali v extralize do finále a mužstvo si ohromně věří. Zůstalo jim to do další sezony a budou šlapat."

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Pixbo Wallenstam - Tatran Střešovice

V osmifinále jsou také Vítkovice

Do osmifinálové fáze se probojovaly také Vítkovice, které potvrdily dnes postup a druhé místo ve skupině C výhrou nad Libercem 6:4. Do další fáze jde ale po prohře se švédským Dalenem bez bodu, jejich sokové SV Wiler-Ersigen ze Švýcarska a finské Koovee mají po dnešní remíze 4:4 ve vzájemném duelu po bodu.

Další české celky mají ještě naději na posun do čtvrtfinále přes play-off, kam z osmičky celků ze třetích a čtvrtých míst postoupí jen dva. V prvním kole se spolu utkají Mladá Boleslav s Brnem, Chodov s Libercem, SSK Future narazí na švýcarské Langnau a poslední dvojici tvoří rovněž švýcarský Uster a Slovensko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články