Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Florbalisté na úvod MS přehráli Italy 16:0

Helsinky – V příjemný zahřívací zápas se proměnilo první vystoupení českých florbalistů na mistrovství světa v Helsinkách. Nad italskými soupeři vyhráli vysokým skóre 16:0, kdy se zaskvěl jedním gólem a třemi asistencemi Tomáš Sladký. Čtyři asistence zaznamenal Martin Richter. Českou obranu italský celek příliš neprověřil, v útoku se však úspěšně prosadili týmoví nováčci Tomšík s Jendrišákem. V neděli v poledne čeká svěřence trenéra Tomáše Trnavského duel s dalším outsiderem skupiny D Japonskem.

Celkem čeští florbalisté sehráli s Itálií v historii šest zápasů a připsali si šest výher při celkovém skóre 54:10. Naopak s Japonskem se utkají poprvé. Japonci hráli na posledním šampionátu v Ostravě a Praze v divizi B, kde skončili šestí, byli tedy celkově šestnáctí na světě.

Po změně systému nasazování pro šampionát, který se rozšířil z deseti na šestnáct zemí, ale Japonci postoupili spolu se Singapurem a Austrálií z kvalifikační skupiny Asie a Oceánie. "Japonci jsou velká neznámá, takže se necháme překvapit, co předvedou. Jsou houževnatí a bojovní, nevzdávají se, ani kdyby prohrávali 0:15," doplnil Trnavský.



Jeho svěřenci se budou snažit uhrát v prvních dvou duelech co nejlepší skóre. Při případné remíze s Norskem by mohlo být klíčové pro boj o první místo, z kterého by neměl hrozit čtvrtfinálový souboj se silným Švédskem. "Je pro nás dobře, že první zápasy nejsou nejtěžší a Norsko přijde na řadu až třetí. Můžeme ve hře ještě vychytat to, co nám bude chybět, a proti Norům do toho chceme dát úplně všechno. Tam už musí přijít kvalita v té největší míře," řekl kapitán Milan Fridrich.

Je nám líto, video expirovalo.
MS ve florbalu 2010 Finsko
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články