Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Florbalisté Mladé Boleslavi "zničili" oslabené Vinohrady jednadvaceti góly

Favorit byl v zápase 24. kola Superligy florbalistů jasný. Tým Mladé Boleslavi je v tabulce druhý, zatímco poslední celek z pražských Vinohrad poslední. Ke dnu tabulky nyní Vinohrady, jejichž sestavu značně ovlivnila nákaza hráčů koronavirem, přibila rekordní porážka v sezoně 0:21.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Ml. Boleslav - Vinohrady

Po rekordní výhře této sezony se na druhém místě Boleslav přiblížila vedoucímu Tatranu Střešovice na rozdíl dvou bodů. Sedmi góly se na kanonádě úřadujícího mistra podílel Milan Tomašík. Šest bodů za pět tref a jednu asistenci si připsal Milan Tomašík, gól a čtyři přihrávky zaznamenal Martin Tokoš.

Dosavadním nejvyšším výsledkem ročníku byla výhra Tatranu Střešovice nad Pardubicemi 16:1 v říjnovém 8. kole. Historicky nejvyšší výhrou soutěže zůstává kanonáda FBC Ostrava z února 2000 proti Havlíčkovu Brodu (27:3).

Vinohrady v této sezoně už držely rekordní počet inkasovaných branek ze 7. ledna, kdy doma v 21. kole podlehly Vítkovicím 6:18.

"Jsem rád, že jsme udrželi šedesát minut stejné tempo. Se vším respektem k soupeři jsme se snažili hrát. Neviděl jsem tam nějaké zbytečnosti. Byl to hrané tak, abychom byli aktivní a dávali jsme góly," řekl trenér Mladé Boleslavi Petr Novotný, jehož tým hrál poprvé od 9. ledna a zápasu v České Lípě.

"Poslední měsíc je zase hodně ovlivněný tréninkovými výpadky, ale na dnešek jsme byli jako tým po nějaké karanténě připravení dobře a byla vidět velká chuť."

Gólman Lukáš Bauer, který byl členem All Star týmu na prosincovém mistrovství světa v Helsinkách a skončil sedmý v prestižní anketě Innebandymagazinet o nejlepšího florbalistu světa minulého roku, udržel jako druhý v této sezoně po Karlu Hodíkovi z Chodova čisté konto.

"Byl to jeden z cílů udržet to pro Lukáše, protože ta nula bylo jediné, co si z toho mohl osobně odnést. Mockrát jsme mu ji zkazili, někdy i zbytečně," dodal Novotný, který teď bude chystat tým na nedělní souboj o první místo na hřišti Střešovic.

Vinohrady měly pauzu jen od 16. ledna, ale covid-19 do jejich dnešní sestavy výrazně zasáhl. "My jsme tady dnes nic nepředvedli. Pro nás asi jediným drobným pozitivem je, že jsme do superligového zápasu začlenili naše juniory," uvedl kouč Sokola David Bouša

"Nechci se vymlouvat, kvalita Boleslavi je někde jinde, i kdybychom přijeli v plné sestavě. Ale samozřejmě nás to nějakým způsobem poznamenalo. Jednak jsme netrénovali, protože jsme měli část týmu v karanténě, a zároveň nějakých pět šest lidí ze základního kádru sem nemohlo přijet. Ale na to se nemůžeme vymlouvat," dodal Bouša.

Livesport superliga florbalistů - dohrávka 24. kola:

Mladá Boleslav - TJ Sokol Královské Vinohrady 21:0 (7:0, 6:0, 8:0)
Branky: 2., 22., 25., 29., 38., 41. a 48. Tomašík, 5., 12., 16. z tr. střílení, 41. a 52. Curney, 29. a 33. J. Bína, 6. Koláčný, 19. Tokoš, 20. Zoufalý, 42. Gruber, 46. Suchánek, 48. Hemerka, 57. Tadeáš Chroust.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články