Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Florbalisté Mladé Boleslavi zaútočí na čtvrtý pohárový triumf, uspěje do třetice Chodov?

Šanci počtvrté zvednout nad hlavu trofej pro vítěze Českého poháru budou mít florbalisté Mladé Boleslavi. V cestě za zopakováním triumfů z let 2014, 2015 a 2017 stojí suverénním lídrům superligy Bohemians, pro které je už postup historickým počinem. V ženském finále je potřetí za sebou Chodov, jenž se pokusí napravit poslední dvě porážky proti Tigers Jižní Město. Přímé přenosy sledujte od 16:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Mladá Boleslav od prvního vítězství v sezoně 2013/14 chyběla ve finále jen loni, kdy se v Olomouci radovaly Pardubice po skalpu Liberce. "Být ve finále určitě není samozřejmost, odehráli jsme těžká utkání jak ve skupině, tak ve vyřazovacích bojích. Nemám rád názor, že pohár není kvalitní soutěž," řekl trenér Mladé Boleslavi Petr Novotný.

"Bohemians mají výborný tým s kvalitním trenérem (Michalem Jedličkou), který je umí pokaždé dobře připravit. Oba zápasy v sezoně se rozhodovaly až v koncovce. A za to, že vedeme ligu, nám ve finále nikdo nic nedá. Bude to těžké," dodal Novotný.

Pražané se těší na finálovou premiéru. "Vnímáme finále poháru sice jako speciální duel, ale nechceme se tím dopředu stresovat. Myslím si, že každé pohárové utkání bylo pro nás těžkou zkouškou. Pokaždé jsme museli předvést to nejlepší, abychom se dostali až do vytouženého finále," konstatoval kapitán Bohemians Kryštof Krbec.

"Očekáváme od Mladé Boleslavi kvalitní florbal a stabilní výkon po celý zápas. V letošní sezoně jsme s nimi hráli už dvakrát a pokaždé jsme se jim dokázali po část zápasu herně vyrovnat. Boleslavští mají výhodu mentální přípravy, protože v minulých sezonách odehráli na rozdíl od nás podobně velká střetnutí několikrát," dodal Krbec.

Podaří se florbalistkám Chodova do třetice uspět?

Loni podlehly ve finále FBC Ostrava 6:8 a o rok dříve v Mostu prohrály s Vítkovicemi 5:7. Ve finále jsou florbalistky Chodova popáté a uspěly jen v ročníku 2015/16. "Finále chceme rozhodně vyhrát a podle toho do něj vstoupíme. Na zápas s Tigers se těším a věřím, že to bude dobré utkání," prohlásila obránkyně Chodova Johana Vrbová.

Stejně jako v průběhu pohárové sezony se bude hrát ženské finále místo klasických 3x20 minut jen na 3x15. "Těžko říct, jaký průběh to bude mít vzhledem k současné úpravě systému poháru, protože zkrácení je znát a může se to vyvíjet všelijak. Věřím, že ho budeme od začátku kontrolovat a dojdeme si pro vítězství," doplnila Vrbová.

Tým Tigers dříve působil pod názvy Děkanka Praha a Herbadent SJM Praha 11 a má bohatou historii pohárových úspěchů. Mezi sezonami 2005/06 až 2013/14 triumfoval osmkrát za sebou a v následujících dvou ročnících skončil těsně pod vrcholem.

"S Chodovem jsme hrály poměrně nedávno, jeho hru tak máme stále v hlavách. Víme, co od něj očekávat a jak v průběhu zápasu reagovat," připomněla útočnice Tigers Lucie Řezáčová extraligovou porážku 5:13 v prosincovém derby.

"Taková střetnutí jsou pro mě výjimečná atmosférou, kterou vytvářejí skvělí diváci, a hlavně tím, jak všichni hrají na dvě stě procent. V těchto ohledech je každé finále jedinečné oproti ostatním zápasům," dodala Řezáčová. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články