Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalisté i podruhé v přípravě porazili Švýcary, dva góly dal Tomáš Hanák

Čeští florbalisté vyhráli i druhý přípravný zápas v Hradci Králové nad Švýcarskem, tentokrát 6:3. Dvěma brankami k tomu přispěl útočník Tomáš Hanák. Svěřenci trenéra Jaroslava Berky navázali na páteční vítězství 5:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Švýcarsko

Už po 99 sekundách otevřel skóre Matěj Havlas. V 8. minutě se Češi radovali znovu a premiérovou branku si v druhém reprezentačním utkání připsal Hanák. Ještě v první třetině snížil Matteo Nico Steiner.

"Osobně jsem se těšil, až do toho vlétnu. Podařilo se mi dát dva góly, takže jsme moc rád. Spokojenost je velká a hlavní je, že to bylo s výhrou," řekl webu Českého florbalu útočník Střešovic Hanák.

Krátce po polovině utkání se trefil i v druhém reprezentačním startu nejlepší střelec superligy Jakub Buršík. V 36. minutě využil přesilovou hru při vyloučení Noaha Siegenthalera Hanák a zvýšil na 4:1. V závěru druhé části inkasoval podruhé Lukáš Bauer, jehož překonal Noël Amos Seiler.

Po 112 sekundách závěrečného dějství vrátil Berkovu výběru tříbrankový náskok Martin Kisugite. Ve 44. minutě zkorigovali Švýcaři stav při trestu kapitána Ondřeje Němečka díky Levinu Conradovi, ale za 51 sekund odpověděl Martin Tokoš.

"Dnes to byl z naší strany zlepšený výkon, ale pořád nám chybí některé prvky, na kterých pracujeme. Chceme postupně implementovat věci, které nám nefungovaly na posledním šampionátu. Asi nejde, aby to vše zapadlo na první akci. Jsou to témata, o kterých se chceme bavit, která chceme trénovat a dostávat do naší hry," uvedl asistent trenéra Pavel Brus.

Česko – Švýcarsko 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Havlas (Langer), 8. T. Hanák (Langer), 32. Buršík (F. Forman), 36. T. Hanák (Havlas), 42. Kisugite (Buršík), 45. Tokoš (Šindler) - 16. Steiner (Ziehli), 39. Seiler (Laubscher), 44. Conrad (Bürki). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 407.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články