Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Florbalisté Chodova, Vítkovic i Střešovic si zahrají na Czech Open čtvrtfinále

Praha – Hned tři české týmy Chodov, Vítkovice a Tatran Střešovice budou na mezinárodním florbalovém turnaji Czech Open v Praze hrát čtvrtfinále elitní kategorie mužů. Hráči Chodova skončili třetí v osmifinálové skupině E díky vítězství nad Mladou Boleslaví 4:3. Vítkovice prošly kvalifikací o play off přes švýcarský Grünenmatt (3:1) a pražskou Spartu (2:0), Střešovice pak přes lotyšský Lerkings (4:2) a švýcarský Köniz (2:1 po sam. nájezdech).

Radost florbalistů Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

V boji o semifinále se v sobotu od 10:00 utká Chodov na Vinohradech s obhájcem triumfu PixbemC Wallenstam, jehož dres hájí Patrik Dóža, bývalý hráč pražského vicemistra extraligy. Ve stejný čas na Podvinném mlýně svedou Vítkovice souboj s dalším švédským favoritem Dalenem, s někdejšími vítkovickými hráči Patrikem Suchánkem a Milanem Tomašíkem.

Ve 12:00 se na Podvinném mlýně střetnou Střešovice s finským mistrem SPV Seinäjöki, poslední dvojici tvoří švýcarské kluby SV Wiler-Ersigen a Grasshopper Curych.

Chodov dnes na závěr základní skupiny A vyhrál nad finskou Josbou 8:3 a skončil druhý o bod za Wilerem, v osmifinálové části pak podlehl Dalenu 1:2 a v českém duelu vystavil stop na turnaji Mladé Boleslavi. Ta pronikla do osmifinále díky výhře v "béčku" nad Spartou 4:2, před prohrou s Chodovem podlehla ještě Wileru 0:1. V prvním kole kvalifikace play off skončily Otrokovice, které prohrály se Spartou 2:4.  

V ženské elitní kategorii pronikly do čtvrtfinále také tři české celky. Mistrovský Herbadent, který obhajuje vítězství na turnaji, se utká s finským týmem SB-Pro, Vítkovice se švédskou Umeou a FbŠ Bohemians se švýcarským Wizards Bern Burgdorf.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články