Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Florbalisté Chodova udolali Bohemians, vedoucí tandem Střešovice a Vítkovice drží rozestup

Florbalisté Chodova zdolali ve šlágru 12. kola superligy v pražské derby FbŠ Bohemians 5:4 v prodloužení a předstihli poraženého soupeře na čtvrtém místě tabulky. Vedoucí Tatran Střešovice vyhrál doma nad Otrokovicemi 8:3, vyhrál jedenáctý z dvanácti utkání v ročníku a má stále dvoubodový náskok před druhou Mladou Boleslaví. Ta vyhrála v Praze nad Sokolem Královské Vinohrady 6:2. Brněnský Hattrick porazil Ostravu 4:2. Po teprve druhém vítězství v sezoně si v tabulce polepšil hned o dvě příčky, z posledního na dvanácté místo. Devátí Ostravané prohráli třetí z posledních čtyř duelů.

Florbalisté FBC Ostrava
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Chodov byl blízko výhry za tři body, ale čtyři sekund před koncem třetí třetiny vynutil prodloužení Lukáš Blaszczyk. V čase 62:54 rozhodl Jiří Bauer. "Výsledek je pro nás takový polojasný, protože jsme měli získat tři body. Myslím si, že bychom si je dnes i zasloužili. Výkon byl velmi dobrý, co se týče obrany i hry na balonku. Mrzí mě, že jsme ztratili bod, ale máme se od čeho odrazit," řekl trenér Chodova David Podhráský.

"Bylo to hodně tvrdé utkání. Byli jsme svědky spíše hokejového než florbalového utkání. Bylo to dnes o zranění a také máme některé hráče zraněné. Ale každý hraje něco, na co má, a má svoji filozofii," uvedl kouč Bohemians Michal Jedlička.

Vítězství Střešovic nad Otrokovicemi zařídil pěti body za gól a čtyři asistence Martin Šindelář. K výhře mistrovské Mladé Boleslavi na Vinohradech pomohl dvěma góly Dominik Beneš.

Úřadující vicemistr Vítkovice po čtvrteční domácí porážce v derby s FBC Ostrava 6:7 odvrátily další ztrátu v Liberci až v závěru. Obrat ze 4:5 dovršil 52 sekund před koncem svou druhou brankou v utkání Rostislav Gattnar.

Ostravský trenér trenér Tomáš Svačinka po porážce s brněnským celkem konstatoval: "Ztratili jsme tři body s týmem z chvostu tabulky –⁠ a to je špatně. Soupeř velice slušně bránil, čekal na naše chyby a chodil do brejku. Jak nám to vyšlo ve Vítkovicích, tak to vyšlo Hattricku."

"Mám radost. Jsem rád, že se mančaft pomalu zvedá. Z kluků je cítit, že se chtějí rvát o body. Plníme, co si řekneme před zápasem. Chce to jen trpělivost, nenechat se vybláznit a myslím, že budeme zpátky ve hře," prohlásil kouč Hattricku Jan Nizner.

Livesport superligy florbalistů - 12. kolo:

FBC Ostrava - Hattrick Brno 2:4 (0:1, 0:2, 2:1) Branky: 52. Klimscha, 56. Gál - 19. Sládeček, 21. Fuchs, 40. Vlach, 56. M. Hronek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články