Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalisté Black Angels na Chodov nestačili a zahrají si play-down, Lípa zaskočila Spartu

Po sedmi neúspěšných vzájemných duelech mohou florbalisté Chodova konečně oslavit proti Black Angels vítězství. Ve 25. kole Superligy je v Lounech porazili zejména díky povedené druhé třetině 10:4 a připsali si tak důležité tři body, které teoreticky mohou ještě ovlivnit čelo tabulky. Naopak hráči Black Angels už s jistotou zavítají do play-down.

Je nám líto, video expirovalo.
Black Angels - FAT PIPE Florbal Chodov; Livesport Superliga

Domácí sice rozehráli zápas proti Chodovu slibně, když se v první třetině třikrát dostali do vedení. Čtyřmi góly v následující dvacetiminutovce však Chodov převzal otěže utkání, které již nepustil.

Čtyřbrankovou show ve druhé třetině předvedli i florbalisté České Lípy, kteří se při vyloupení Sparty postarali o překvapení kola. Jako správný kapitán se na cenném skalpu 8:5 podílel čtyřmi góly Radek Krajcigr. Domácím nepomohli ani dvě branky Martina Pražana.

Naopak role favoritů potvrdily zbylé tři vedoucí celky. Vítkovice přehrály Karlovy Vary 12:4, Tatran Střešovice si s Ostravou poradil 11:1 a Mladá Boleslav nasázela Sokolu 15 branek.

Na vítězství Tatranu nad FBC Ostrava se podílel čtyřmi brankami Tomáš Hanák a čtyři body za gól a tři asistence si připsal také Marek Beneš. Pod výhru Mladé Boleslavi nad Vinohrady se podepsal dvěma trefami a stejným počtem přihrávek Milan Tomašík. Třetí Vítkovice hnal pěti body za hattrick a dvě asistence Martin Gattnar.

Postup do čtvrtfinále si po Střešovicích, Mladé Boleslavi, Vítkovicích, Chodovu a Spartě zajistili šestí Bohemians, kteří vyhráli na hřišti sedmého Liberce 9:6 a unikli mu na rozdíl osmi bodů. Čtyřmi góly a jednou přihrávkou k tomu přispěl Tomáš Kvasnica.

Výsledky 25. kola florbalové Superligy

ACEMA Sparta Praha – FBC 4CLEAN Česká Lípa 5:8 (1:1, 1:4, 3:3), Black Angels – FAT PIPE Florbal Chodov 4:10 (3:2, 0:4, 1:4), BUTCHIS – SOKOLI Pardubice 8:6 (0:1, 4:5, 4:0), 1. SC TEMPISH Vítkovice – FB Hurrican Karlovy Vary 12:4 (3:0, 5:2, 4:2), ESA logistika Tatran Střešovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 11:1 (5:0, 1:0, 5:1), FBC Liberec – FbŠ Bohemians 6:9 (1:2, 1:4, 4:3), Předvýběr.CZ Florbal MB – TJ Sokol Královské Vinohrady 15:3 (3:1, 7:2, 5:0)

Zdroj
ČT sport, Český florbal

Hlavní zprávy

Nejčtenější články