Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Finále ve znamení Vítkovic? O titul se je pokusí obrat Boleslav a Chodov

Den, na který bude vítkovický florbal vzpomínat ještě dlouho. I to může být 16. leden. Zástupci ostravského klubu budou mít totiž celek v obou finálových duelech. Náročnější úkol je čeká v mužské kategorii, kde se v repríze dvou posledních vyvrcholení utkají s Mladou Boleslaví. Ta útočí na obhajobu a čtvrtý titul za pět let. Mezi ženami loňské šampionky vyzvou Chodov. Přímý přenos ženského finále sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 16:50, mužské pak od 19:50.

Florbalisté Mladé Boleslavi s trofejí po vítězství nad Vítkovicemi
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Pátá účast ve finále je odměnou za přístup a odrazem toho, že pohárovou soutěž bereme zodpovědně. Také třetí účast Vítkovic za sebou svědčí o tom, že jsou v poháru ambiciózní," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera, jehož tým vede superligu o bod před Chodovem a právě Vítkovicemi.

"Očekávám bitvu dvou aktuálně nejsilnějších týmů v této soutěži. My se na utkání těšíme, už teď ho vyhlížíme a doufáme v bouřlivou atmosféru, kterou vytvoří naši fanoušci, pro něž jsme uspořádali zájezd. Jedeme si do Mostu pro čtvrtou trofej," doplnil Pazdera.

Mladá Boleslav dosáhla na svou první velkou trofej v roce 2014, kdy ve finále v Ústí nad Labem porazila Otrokovice 10:3. O rok později v Opavě obhájila vítězství díky výhře nad Bulldogs Brno 5:4 po samostatných nájezdech. Předloni v Plzni zvítězily Vítkovice 3:2 a před rokem se vrátili na trůn Středočeši po výhře 3:1.

Celkově jsou Vítkovice ve finále stejně jako Mladá Boleslav popáté a uspěli rovněž v sezoně 2011/12. "Každý rok byl pro nás trochu jiný, protože ta cesta se lišila. Pro nás účast v poháru znamená kvalitní zápasy navíc, kdy nejprve zapojujeme juniory a širší kádr a s postupem v poháru se soustředíme na kvalitu," uvedl kouč Ostravanů Pavel Brus.

"Od finále očekávám další kvalitní zápas a vedle play-off to bereme jako takový malý vrchol sezony. Chceme určitě vyhrát a tím si před nacházejícím play-off zvýšit sebevědomí," dodal Brus.

Florbalistky Vítkovic jsou ve finále počtvrté, vyhrály v roce 2015 a loni. Při prvním úspěchu zdolaly Herbadent SJM Praha 11 3:2 v prodloužení a loni vyhrály nad FbŠ Bohemians 5:1. Chodov má triumf z předloňska, když porazil Herbadent 8:3.

Letos se hraje o nové poháry z dílny Daloo, která vytvořila i trofeje pro ligové šampiony. Mužské finále začne ve 20:00 a vítěz získá prémii 100 tisíc korun, ženské finále se bude hrát od 17:00 a pro nové šampionky je stanovena prémie 50 tisíc korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články