Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Druhý výprask ve dvou dnech. Florbalisté po Finech prohráli vysoko i se Švédy

Turku (Finsko) – Turnaj Euro Floorball Tour v Turku zatím českým florbalistům nevychází. Po čtvrteční vysoké prohře 1:8 s domácím Finskem neuspěli ani proti dalšímu favoritovi ze Švédska, kterému podlehli 3:10. Poslední zápas čeká tým nového trenéra Petriho Kettunena, koučovaný na lavičce asistenty Radkem Sikorou a Milanem Fridrichem, v sobotu proti Švýcarsku.

Matěj Jendrišák
zdroj: ČTK autor: Martin Flousek/Český florbal

Úřadující vicemistři světa Švédové se dostali do vedení ve čtvrté minutě, kdy překonal Bauera v přesilové hře Kim Nilsson. Za 67 sekund zvýšil Pettersson.

Za dalších 51 vteřin sice překonal gólmana Parsjö-Tegnéra Marek Beneš, trefami ve 13. a 33. minutě ale pak dovršil hattrick Kim Nilsson a po gólech Galanteho Carlströma a Larssona, který proměnil další přesilovku, zvýšili Seveřané už na 6:1.

Po 40 vteřinách třetí části se podruhé v utkání zapsal mezi střelce Marek Beneš a v 45. minutě v početní výhodě snížil Suchánek na 3:6. Další průběh ale patřil opět favoritovi, Bauera překonali ještě Pettersson, Sjögren, Hedlund a Galante Carlström.

"Rozhodlo proměňování šancí. Samozřejmě oni si jich vytvořili podstatně víc než my. Je prostě vidět, že jsou to jedni z nejlepších hráčů na světě a umí si s tím poradit. My jsme si také pár šancí vytvořili, ale nebylo jich tolik a nedokázali jsme je dotáhnout do konce," řekl brankář Lukáš Bauer.

"Ti kluci jsou neskutečně šikovní. Jsou schopni ze vzduchu pověsit míček pod břevno. Dělali nám velké problémy, dobře nás napadali a my jsme se z toho občas nebyli schopni dostat. Tím pádem jsme na sebe vytvářeli o to větší tlak," dodal Bauer.

Je nám líto, video expirovalo.
Beneš se proti Švédům prosadil hned dvakrát, favorit ale Čechy přejel

ČR - Švédsko 3:10 (1:3, 0:3, 2:4)

Branky a nahrávky: 6. M. Beneš (Jendrišák), 41. M. Beneš (Jendrišák), 45. Suchánek (Tomašík) - 4. K. Nilsson (Hedlund), 5. Pettersson (Jonsson), 13. K. Nilsson (Gustafsson), 33. K. Nilsson (Eriksson), 34. Galante Carlström (Enström), 38. Larsson (K. Nilsson), 50. Pettersson (Larsson), 52. Sjögren (Larsson), 53. Hedlund (Galante Carlström), 56. Galante Carlström (Samuelsson). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. Diváci: 145.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články