Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Drtivá výhra přinesla Ostravě vedení v sérii, v semifinále mají navrch i Vítkovice

Florbalistky mistrovského FBC Ostrava rozdrtily ve třetím utkání semifinále extraligy doma Chodov 7:0 a ujaly se v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy vedení 2:1. Stejně tak získaly náskok vítězky základní části z Vítkovic, které zvítězily na hřišti Tatranu Střešovice 3:2. Čtvrté duely se budou hrát na stejných místech v neděli.

Radost ostravské florbalistky Markéty Vrlíkové
zdroj: fbcostrava.cz

Úřadující šampionky po úvodní prohře v Praze s Chodovem 2:3 druhý duel venku vyhrály 7:5 a v prvním vystoupení doma kralovaly. V 3. minutě otevřela skóre v přesilové hře Linda Pudišová a v polovině úvodní třetiny přidala druhý gól Laura Chúpeková. V pasáži od 25. do 35. minuty se dvakrát prosadila Pavlína Bačová a jednou Veronika Káčová a Paulína Hudáková. Výsledek ještě v závěrečné části dovršila Michaela Mlejnková. Brankářka Veronika Tomšová jako druhá v letošním play-off po Nikole Příleské z Vítkovic udržela čisté konto.

Vítkovice, které v prvním duelu doma prohrály 2:4 a přišly po první porážce v sezoně o sérii 26 vítězných zápasů, navázaly na nedělní výhru 5:1. Ve Střešovicích se dostaly do vedení v 6. minutě díky Elišce Plankové a v polovině druhé třetiny zvýšila Barbora Husková.

Tatran odpověděl po 64 sekundách třetí části díky brance Simony Korbelářové a v 45. minutě vyrovnala v přesilové hře Lucie Želízková. V čase 49:14 ale rozhodla ve prospěch favoritek Vendula Maroszová.

Extraliga florbalistek - semifinále play-off; 3. zápasy:

Tatran Střešovice – 1. SC Vítkovice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky: 42. S. Korbelářová, 45. Želízková - 6. Planková, 30. Husková, 50. Maroszová. Stav série: 1:2.

FBC Ostrava – Chodov 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)

Branky: 25. a 35. Bačová, 3. Pudišová, 11. Chúpeková, 27. Káčová, 31. P. Hudáková, 49. Mlejnková. Stav série: 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články