Drama v Mladé Boleslavi rozhodl pro domácí Pěnička. Tatran si poradil s Vítkovicemi

Obrovská bitva se odehrála na hřišti florbalistů z Mladé Boleslavi. Obhájci titulu se Spartou třikrát prohrávali, ale dokázali zápas srovnat a první bod za výhru 5:4 jim v semifinálové sérii v prodloužení zajistil Matěj Pěnička. Tatran Střešovice si ve druhém zápase play-off superligy snadno poradil s vicemistrem z Vítkovic 4:1, dvakrát se trefil Jonáš Kreysa.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté Mladé Boleslavi začali semifinále se Spartou výhrou, rozhodli v prodloužení

Sparta na hřišti vítěze základní části třikrát vedla. V sedmé minutě ji dostal poprvé do náskoku Jakub Kolstrunk, v čase 13:52 sice vyrovnal Petr Koláčný, ale za tři minuty se za Pražany prosadil Radim Křenek. Další branky padly až ve třetí třetině. Ve 46. minutě vyrovnal Patrik Suchánek, ale za 158 sekund se radovala Sparta díky brance Marka Zouzala.

V 51. a 56. minutě otočili stav Jakub Gruber s Adamem Hemerkou, za 51 sekund ale vynutil nastavení Mikuláš Krbec. Sparta, která uspěla proti Středočechům naposledy v únoru 2019 díky výhře v Mladé Boleslavi 7:5, favorita zdolat nedokázala. Martina Beneše prostřelil v 69. minutě Pěnička.

Úřadující vicemistři z Vítkovic sice v Řepích vedli díky gólu Marka Matejčíka v čase 3:41, ale za 35 sekund vyrovnal Martin Šindlelář. Ve 24. minutě otočil stav Ondřej Němeček a před polovinou utkání zvýšil Jonáš Kreysa, který pak ještě 44 sekund před koncem při power play do prázdné branky druhým gólem v utkání dovršil výsledek.

"Potvrdilo se, že tahle série bude vyrovnaná a budou rozhodovat maličkosti a koncovka. Dnes jsme skoro z každého závaru dostali gól, ale ani si nemyslím, že bychom byli nějak neproduktivní my. Moc jsme toho neměli. Museli jsme různě točit se sestavou, byl to pro nás strašně těžký zápas a o to je důležitější, že jsme ho zvládli vítězně," řekl trenér Mladé Boleslavi Petr Novotný.

Superliga florbalistů - semifinále play off; 1. zápasy:

Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky: 29. a 60. Kreysa, 5. Šindelář, 24. Němeček - 4. Matejčík.

Mladá Boleslav - Sparta Praha 5:4 v prodl. (1:2, 0:0, 3:2 - 1:0)

Branky: 14. Koláčný, 46. Suchánek, 51. Gruber, 56. Hemerka, 69. Pěnička - 7. Kolstrunk, 17. Křenek, 49. Zouzal, 57. M. Krbec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články