Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Doping ve florbale – testy odhalily u Miroslava Kožušníka marihuanu

Praha – Po pěti letech se florbalová extraliga bude muset vypořádat s druhým dopingovým případem. Útočník Torpeda Havířov Miroslav Kožušník byl pozitivně testován na marihuanu. Případ řeší disciplinární komise České florbalové unie. Stejná látka byla nalezena i u Marka Deutsche v roce 2007. Nynější obránce Tatranu Střešovice za to dostal tříměsíční zákaz startu.

Miroslav Kožušník už svému týmu chyběl ve víkendových zápasech čtvrtfinále play-off. Od čtvrtka má totiž kvůli pozitivnímu nálezu zastavenou činnost, o případu sám informoval vedení klubu.

Kožušník si byl údajně prohřešku vědom hned po odebrání vzorku v duelu 20. kola extraligy v Mladé Boleslavi, které se hrálo 18. února, a po oznámení výsledků ani nepožadoval kontrolu B vzorku. "Reagoval obratem, zaslal nám vyjádření, že se zříká provedení druhé analýzy. I proto mohlo disciplinární řízení proběhnout v rekordně krátké době," uvedl šéf disciplinární komise ČFbU Tomáš Březina na serveru florbal.cz.

Nicméně do dalších dvou zápasů základní části Miroslav Kožušník ještě nastoupil. V sobotu 25. února se podílel třemi góly a jednou asistencí na výhře nad FbŠ Bohemians 8:4 a v sestavě nechyběl ani o týden později při porážce v Brně 1:10.

Trest pro Mirka Kožušníka ještě vyměřen není, Kožušník se totiž  jednání disciplinárky neúčastnil. "Omluvil se nám a věděli jsme, že nepřijede, ještě ale čekáme na některé doplňující údaje," dodal Březina.

Délka udělených trestů se v různých odvětvích liší podle rozhodnutí komisí. V roce 2011 antidopingový výbor odhalil látku THC u českých sportovců čtyřikrát. Vodní pólista Jan Novák a atletka Monika Táborská vyvázli se dvěma měsíci, pozemní hokejista Jan Pauer pykal pět měsíců. V bowlingu Petr Radáš dostal stop na devět měsíců. Roční zákaz činnosti dostal na konci roku 2010 boxer Dušan Chromý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články