Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Domácí pohár je v rukou Mladé Boleslavi a Vítkovic

Zlín - Superligový lídr z Mladé Boleslavi nastoupil do finále proti Vítkovicím povzbuzen sérií šestnácti vítězných zápasů v řadě a úlohu favorita vítězstvím 3:1 splnil. Severomoravský celek se sice dostal do vedení, ale nakonec musel skousnout porážku. Nenavázal tak na odpolední úspěch ženského výběru. Úřadující šampionky nejvyšší soutěže totiž porazily FbŠ Bohemians 5:1.

Florbalisté Mladé Boleslavi s trofejí po vítězství nad Vítkovicemi
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

V mužském finále před 1072 diváky se v polovině úvodního dějství prosadily Vítkovice, když brankáře Bauera překonal dorážkou Firda. Tři minuty před odchodem do kabin nicméně vyrovnal po Kološově přihrávce Chroust.

Stav ve prospěch vedoucího mužstva nejvyšší soutěže otočil ve 33. minutě střelou přes obránce reprezentant Curney a v závěrečné části pojistil náskok po učebnicové kombinaci Kološe s Krajcigrem pohotový Natov. 

"První třetinu jsme nebyli na hřišti a nebýt famózního výkonu Bauera, tak bychom to měli v utkání velice těžké. Do hry jsme se dostali až v průběhu druhé, začali jsme mít převahu, a spálili hromadu šancí," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera webu Českého florbalu.

"Trefili jsme snad čtyřikrát brankovou konstrukci, ale přesto jsme šli do zaslouženého vedení. Do konce zápasu jsme dokázali hru kontrolovat a zlepšili jsme rozehrávku proti aktivní hře Vítkovic," dodal Pazdera.

Vítkovický kouč Pavel Brus viděl příčiny porážky v nedostatečné střelecké produktivitě. "Rozhodly dvě naše chybičky v obraně a hromada našich neproměněných šancí," prohlásil po finálovém utkání.

Finále Poháru České pojišťovny ve florbalu ve Zlíně:

Muži:

1. SC Vítkovice - Mladá Boleslav 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky: 10. Firda - 17. Tadeáš Chroust, 33. Curney, 49. Natov. Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 1072.

Vítkovice potvrdily dominanci a získaly první letošní trofej

Svěřenkyně Jiřího Veleckého sice vstupovaly do finále v roli papírových favoritek, ale od úvodního buly sledovali přihlížející fanoušci vyrovnaný duel hodný bitvy o cennou trofej. Florbalistky z hlavního města se soupeřek nezalekly a během první třetiny několikrát nebezpečně ohrozily branku Vávrové. Za hlavu se po neproměněných šancích chytala především Zittová, která dvakrát mířila vstříc gólmance mistrovského celku.

Na druhé straně úřadovala švédská posila Ellilä. Ani ona však bezbrankové skóre nezměnila. Její efektní zakončení ze vzduchu nicméně sneslo světové parametry. Převahu brankářek nad útočnicemi následně potvrdila Vávrová proti pohotové Hyršlové a Omelková, jež zneškodnila samostatný nájezd Kieckové. Důležitý první zásah ovšem přeci jen přišel ještě před přestávkou. Halfarová jej nezištně připravila pro Paloncyovou.

Od 2. třetiny se obraz hry výrazně změnil. Vítkovice převzaly inciativu a soupeřkám prakticky nedovolily vystřelit. Naopak samy během deseti minut třikrát skórovaly, čímž rozhodly o osudu finále. Halfarová přidala k asistenci i přesnou trefu, Pantělejevová zužitkovala rychle rozehranou standardní situaci a Ellilä těsně před Omelkovou tečovala míček za její záda. Bohemians pouze korigovaly zásluhou Semerákové.

Závěrečné dějství už divákům gólové hody nenabídlo. Severomoravský tým mající výraznou převahu v hledišti hájil bez větších těžkostí vypracovaný náskok. Prapor pražského družstva se pokoušela zvednout Patakyová, ale po krásné kombinační akci netrefila odkrytou část branky. Naopak Šupáková z rychlého protiútoku neměla slitování a stanovila konečný stav 5:1.

Florbalistky Vítkovic s trofejí pro vítěze Českého poháru
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Finále Poháru České pojišťovny ve florbalu ve Zlíně:

Ženy:

FbŠ Bohemians - 1. SC Vítkovice 1:5 (0:1, 1:3, 0:1)

Branky: 38. Semeráková - 14. Paloncyová, 23. Halfarová, 27. Pantělejevová, 31. Elliläová, 52. Šupáková. Rozhodčí: Drška, Meisner. Bez vyloučení. Diváci: 615.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články