Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Do odvety s výhodou. České týmy proti Zugu nezaváhaly

Vítězstvím 5:4 na hřišti Zug United se vítkovické florbalistky přiblížily semifinále Poháru mistryň. Dvě branky přispěly útočnice Veronika Rybičková a obránkyně Vendula Beránková. Čtvrtfinálovou odvetu odehrají Ostravanky příští týden v neděli, k postupu by stačila i remíza. Blízko mezi nejlepší čtyřku mají i jejich kolegové z Mladé Boleslavi, kteří zdolali Zug naopak doma 3:1. Rozhodnout mohou již v sobotu.

Florbalistky Vítkovic ve čtvrtfinále Poháru mistrů v Zugu
zdroj: IFF

Do utkání lépe vstoupily Vítkovice a po 121 sekundách otevřela skóre polská útočnice Daria Dzymalaová. Ještě v první třetině ale otočily stav Olivia Herzogová a Emma Hedlundová. Ve 28. minutě odpověděla Rybičková, ale v čase 35:35 vrátila domácím náskok svou druhou trefou v utkání Hedlundová.

V 55. minutě ale zahájila obrat Beránková, za 44 sekund poslala do vedení Vítkovice Rybičková a v čase 57:20 upravila na 5:3 opět Beránková. Přesně za minutu ještě vykřesala po české spolupráci po přihrávce Denisy Ratajové Zugu naději Martina Řepková. Ztrátu ale švýcarský celek, jehož barvy hájí i obránkyně Ivana Šupáková, už nesmazal.

Odvetné utkání proti švýcarskému týmu odehrají i florbalisté Mladé Boleslavi. Na domácí půdě se vedení ujali již po 133 sekundách, když zakončil rychlou kombinaci Patrik Suchánek. Zvýšit náskok mohl ve dvou šancích Martin Tokoš, ale neuspěl.

Ve 24. minutě vyrovnal po individuální akci Andrin Christen, ale český vicemistr bleskově po 22 sekundách odpověděl a Filip Zakonov mu z dorážky vrátil náskok. V 52. minutě pečetil vítězství finský útočník Joakim Lund.

Obhájci titulu z Tatranu Střešovic ve švýcarském Kirchbergu proti SV Wiler-Ersigen remizovali 5:5, a o vítězi tak rozhodne až páteční duel v Praze. Střešovice, které loni v cestě za historickým triumfem českého klubu v Poháru mistrů také porazily ve čtvrtfinále Wiler, se ujaly vedení v čase 18:09 po spolupráci Marka Beneše s Matějem Havlasem. Za 51 sekund vyrovnal Simon Laubscher.

V úvodu druhé části vrátil svěřencům trenéra Milana Fridricha náskok Jonáš Kreysa, který potom po polovině utkání svou druhou trefou v něm zareagoval na odpověď Noaha Siegenthalera.

Wiler s českým asistentem trenéra Radkem Sikorou a v útoku s jeho synem Radkem mladším otočil stav mezi 46. a 48. minutou díky přesilovkovým gólům, o které se postarali Gianluca Persici a Jan David Bürki. V polovině závěrečné třetiny ale během 52 sekund posunuli Marek Beneš a Radek Hanák do vedení zase Tatran. V 55. zajistil nerozhodný výsledek svou druhou brankou večera Siegenthaler.

Pohár mistrů ve florbalu – Jižní konference:

Muži – 1. zápasy:
Mladá Boleslav – Zug United 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Branky: 3. Suchánek, 25. Zakonov, 52. Lund – 24. Christen. Vyloučení: 0:1. Bez využití.

SV Wiler-Ersigen – Tatran Střešovice 5:5 (1:1, 1:2, 3:2)
Branky: 26. a 55. Siegenthaler, 19. Laubscher, 46. Persici, 48. Bürki – 22. a 31. Kreysa, 19. Havlas, 50. Marek Beneš, 51. R. Hanák. Vyloučení: 0:2. Využití: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články