Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Do finále má blíže Mladá Boleslav, Střešovice přehrála 6:2. V sérii vedou i Vítkovice

Třetí superligové semifinále vyznělo lépe pro florbalisty Mladé Boleslavi. Obhájci mistrovského titulu si v domácím prostředí poradili se střešovickým Tatranem 6:2 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou 2:1. Stejně na tom jsou i hráči Vítkovic, o jejichž vítězství nad Bohemians rozhodla až drtivá poslední třetina, kterou vyhráli o šest branek. Čtvrté utkání mezi Bohemians a Vítkovicemi můžete sledovat v přímém přenosu v neděli od 14:00 na programu ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav porazila Střešovice a v semifinále opět vede

Mladá Boleslav se v další repríze loňského superfinále ujala vedení v čase 10:01. Kouč šampiona z minulých dvou let Petr Novotný si vzal trenérskou výzvu na zákrok Ondřeje Němečka v šanci na Milana Tomašíka a z trestného střílení překonal Lukáše Kříže bekhendovým blafákem Jakub Bína. Za 85 sekund zvýšil Gašparík střelou k levé tyči na 2:0.

"Byl to super zápas z naší strany. Hráli jsme výborně v obraně a využili jsme šance, které jsme měli. Máme druhý bod, zítra si jdeme pro třetí," řekl webu Českého florbalu Gašparík a pochvaloval si atmosféru před 755 diváky.

Sedm sekund před koncem první třetiny musel odstoupit ze hry gólman Tatranu Kříž, který se vrhnul ve velkém brankovišti pod nohy Lukáši Punčochářovi a otřesený zamířil na vyšetření do nemocnice. Balonek se v situaci dokutálel do branky, ale podle sudích Kamila a Tomáše Sojky po zákroku na Kříže a až v přerušení.

Střídající Tomáš Jurco inkasoval přesně po čtyřech minutách třetí třetiny. Punčochář ze vzduchu z dorážky poslal balonek do odkryté branky. Ve 49. minutě se prosadil podruhé v utkání Gašparík a domácí vedli už 4:0. Tatran sebral Lukáši Bauerovi čisté konto až v čase 50:50, kdy využil Tomáš Hanák přesilovou hru. Mladá Boleslav, která na startu semifinále jako první Tatran porazila a ukončila jeho sérii 30 výher, pojistila náskok góly Filipa Zakonova a Jana Natova při power-play. Výsledek už jen zkorigoval Hanák a šampion podruhé v sérii vede.

"Na začátku byl asi trochu smolný ten nájezd, který nás asi trošku zastavil. Kdybychom proměnili nějaké šance, tak jsme tady hráli úplně jiný florbal. Měli jsme jich spoustu a gólman je všechny chytil. Byl to jeho výborný výkon, to asi rozhodlo zápas," uvedl Hanák.

Livesport superliga florbalistů - semifinále play-off; 3. zápasy:

Mladá Boleslav – Tatran Střešovice 6:2 (2:0, 0:0, 4:2)

Branky: 12. a 49. Gašparík, 11. J. Bína z tr. střílení, 44. Punčochář, 53. Zakonov, 56. Natov - 51. a 58. T. Hanák. Stav série: 2:1.

FbŠ Bohemians - 1. SC Vítkovice 5:11 (1:3, 3:1, 1:7)

Branky: 8. J. Petrák, 33. P. Šebek, 35. Rozkovec, 37. Buršík, 54. Malič - 9., 42., 44. z tr. střílení a 60. Hubálek, 19., 54. z tr. střílení a 55. Matejčík, 30. a 49. Delong, 6. Šindler, 51. R. Gattnar. Stav série: 1:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články