Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Delong: Můj nejlepší zápas. Hrát před takovými fanoušky je fantastické

Hattrickem a navíc i asistencí ozdobil svoji premiéru na mistrovství světa v Praze útočník Adam Delong a podílel se při vstupu do turnaje v O2 areně na vítězství českých florbalistů nad Německem 10:5. Dvaadvacetiletý odchovanec Horní Suché, který působí v superligových Vítkovicích, odehrál při svém celkově 14. startu v národním týmu životní zápas. Přímý přenos utkání Česko  Lotyšsko sledujte od 16:35 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Adam Delong
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Hrát před takovými fanoušky je fantastické, fakt jsem si to užil. Musím poděkovat klukům, protože mi to namazali na chleba a já jen stál na dobré pozici a zametal to do brány," děkoval za gólové představení spoluhráčům Delong, který nastupuje v útoku s Tomem Ondruškem a Patrikem Dóžou.

Dosud měl na kontě v reprezentaci sedm bodů za čtyři branky a tři přihrávky. Tak důležité góly ještě nedal.

"Hrál jsem superfinále, to jsme dvakrát prohráli. Poprvé jsem vyhrál v O2 Areně, premiéra jako hrom. Nejlepší zápas, který jsem hrál," přitakal Delong.

První start na MS si připsali stejně jako on také Jiří Bauer, Martin Kisugite, Martin Pražan, Josef Rýpar a Mikuláš Krbec.

"Opakovali jsme si, že nesmíme být nervózní. Jenže nikdo nezažil takovou atmosféru, takže se vlezlo na hřiště a prvních pár minut tam nervozita byla. Z toho plynuly ty technické chyby, ale postupem času jsme to odbourávali a doufám, že to bude lepší a lepší," podotkl Delong.

Češi s Němci třikrát prohrávali a definitivně jejich odpor zlomili na konci druhé třetiny, kdy otočili stav z 2:3 na 5:3. Za stavu 6:3 už Delong neměl starost o výsledek.

"I Němci pak vytahovali presink, snažili se rozhodit obranu, otevřeli hřiště a lehčeji jsme se dostávali do těch pozic," uvedl Delong.

Skvělou atmosféru před 12 326 diváky v O2 areně si florbalisté užili a vychutnávají si i zázemí. Kabinu mají stejnou jako hokejisté na šampionátu v roce 2015.

"Už jenom ta naše šatna je fantastická a ještě jednou bych chtěl poděkovat fanouškům, co dnes předvedli za atmosféru. Přijela také rodina a bylo to fantastické hrát před nimi. Z jejich očí jsem viděl radost," usmíval se Delong.

V druhém duelu s Lotyšskem věří ve zlepšený výkon. "Už se popereme s atmosférou a očekávám náročnější hru, protože jsou Lotyši urostlejší. Chodí do soubojů mnohem ostřeji, musíme se připravit hlavně hlavou. Snad vyhrajeme, abychom postoupili rovnou do čtvrtfinále," doplnil Delong.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články