Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Další zápas už nepřibude. Kapitánka Krupnová končí s florbalem

Kapitánka a rekordmanka florbalové reprezentace Eliška Krupnová ukončila kariéru. Osminásobná nejlepší hráčka sezony se tak nepředstaví na domácím MS v Brně a Ostravě příští rok v prosinci. Majitelka bronzů ze světových šampionátů v roce 2011 a 2023 působila ve švédském klubu Pixbo Wallenstam.

Eliška Krupnová se raduje po gólu
zdroj: ceskyflorbal.cz autor: Martin Flousek

"Je to vážně poslední sezona v kariéře. Neoznámila jsem to dopředu, i když konec sezony byl na konci dubna. Je to proto, že jsem si chtěla dát čas, zhodnotit to ze všech úhlů pohledu, protože domácí mistrovství světa je obrovská událost a motivace. Je to asi nejvíc, co může sportovec v reprezentační kariéře zažít. Příklad hokejistů je úplně sen," řekla Krupnová.

"Ale na druhou stranu, ono se to nestane samo. Za tím, že člověk hraje a hraje dobře, je strašně moc práce. Dva roky je dlouhá doba v mém věku a v mé přípravě. Dala jsem si na to čas, bavila jsem se s hodně lidmi. Kladla jsem řadu otázek sama sobě i ostatním, dostávala jsem odpovědi, sama jsem si urovnávala myšlenky. Vyšlo z toho tohle rozhodnutí. Někdo mě přemlouval, někdo ne, protože ví, co za tím je. Kolik dřiny a obětování. To rozhodnutí chápou," podotkla Krupnová.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Florbalisty sezony jsou podruhé Beneš a poosmé Krupnová

V jejím rozhodování hrálo roli i to, že s reprezentací dokázala po pěti čtvrtých místech dosáhnout na druhou medaili. "Je to jeden z těch elementů, proč se takto rozhoduju. Nechci, aby to šlo z kopce dolů. Skončit s důstojností a v podstatě po skvělé sezoně. To, že jsme nevyhrály s Pixbem finále, to nebyl konec, který jsem si přála, ale sezonu hodnotím pozitivně. Chci skončit na pozitivní vlně a s dobrým pocitem," uvedla Krupnová.

Vítězka Poháru mistryň z roku 2016 a čtyřnásobná mistryně extraligy s Herbadent Tigers SJM je reprezentační rekordmankou se 141 odehranými zápasy, 176 body, 107 góly i 69 asistencemi. V této sezoně byla se 46 body (26+20) z 23 utkání sedmá v produktivitě základní části švédské ligy. V play-off v devíti duelech přidala 14 bodů (10+4).

"Sezona byla bodově fantastická. Víc než padesát kanadských bodů je super. Ale hlavně Singapur a bronzová medaile na mistrovství světa po 12 letech, to je něco, na co jsem čekala opravdu dlouho. Množství proher bylo hrozně ubíjející, ale vždycky jsem tomu věřila, že se to povede. Po 12 letech bylo čekání dlouhé, kdo to nezažil, tak těžko pochopí. Čekání a dřina tolik let, to, že úspěch potom přišel, tak to bylo obrovské zadostiučinění. Krásný pocit a já si ho hrozně vážím," vzpomínala.

V aktivním způsobu života chce pokračovat. "Dávám tomu čas, jak mi florbal bude chybět, že bych si pinkla na nějaké nižší úrovni, nebo mi bude chybět jako celek a třeba nějaká jiná role. Teď jsem se vrátila ke golfu, snažím se to mít jako relax a pobyt v přírodě i jako aktivní složku života," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články