Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Další prohra, florbalistky na EFT nestačily na vicemistryně světa z Finska

České florbalistky podlehly Finkám 4:8. Prohrály tak i druhé utkání na turnaji Euro Floorbal Tour ve švýcarském Neuchatelu a zůstavají bez bodu. Hned třemi góly do české sítě se v utkání blýskla Veera Kauppiová. Tým čeká ještě poslední zápas proti domácím Švýcarkám, svěřenkyně trenéra Saschy Rhynera budou v neděli od 15:00 usilovat alespoň o třetí místo na turnaji.

České florbalistky
zdroj: Martin Flousek/www.ceskyflorbal.cz

Český tým po páteční těsné prohře se Švédskem 6:7 brankou půl minuty před koncem dnes jako první inkasoval ve 12. minutě, kdy Nikolu Příleskou překonala Veera Kauppiová. "Neměly jsme tempo a nelepilo nám to jako proti Švédkám," řekla útočnice Tereza Urbánková.

Po 70 sekundách druhé třetiny srovnala Martina Řepková, ale vzápětí Finkám vrátila vedení Jenna Saariová a pak zvýšila Veera Kauppiová. V polovině utkání ještě dostala český tým na kontakt Michaela Mlejnková, jenže Veera Kauppiová dovršila hattrick a už na 5:2 zvýšila Laura Manninenová.

Ve 48. minutě ještě vykřesala naději Češkám Denisa Ratajová, ale za 43 sekund si nešťastně srazila balónek do vlastní branky gólmanka Příleská. Další trefy Finek přidaly Saariová a Oona Kauppiová. V 59. minutě zmírnila prohru Veronika Enenkelová.

"Z naší strany to bylo trochu uspané. Až v poslední třetině jsme měly více života i mimo lavičku. Proti takovému soupeři si nemůžeme dovolit hrát na nějakých 80 procent," prohlásila obránkyně Hana Koníčková.

Turnaj Euro Floorbal Tour žen v Neuchatelu:

ČR - Finsko 4:8 (0:1, 2:4, 2:3)

Branky: 22. Řepková (Plášková), 31. Mlejnková (Martináková), 48. Ratajová (Urbánková), 59. Enenkelová (Beránková) - 12. V. Kauppiová (Kippiläová), 22. Saariová (Nordmanová), 23. V. Kauppiová (Karjalainenová), 32. V. Kauppiová (O. Kauppiová), 36. Manninenová (Lirkkiová), 49. vlastní Příleská, 54. Saariová (Karjalainenová), 57. O. Kauppiová (Nordlundová). Rozhodčí: Lehmann, Manser (oba Švýc.). Bez vyloučení. Diváci: 740.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články