Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v softballu 2024 Mexiko

Dala jsem gól a pak už to jelo, těšilo Kubečkovou

Michaela Kubečková prolomila čekání českých florbalistek na úvodní branku a odstartovala cestu za jednoznačným vítězstvím nad Slovenskem. Češky vyhrály 9:1 a jsou ve čtvrtfinále. Mladou oporu českého výběru jednoznačný výsledek potěšil a chválí si i atmosféru v týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko – Česko

"Myslím si, že ze začátku jsme byly trošku zaskočené rozhodnutím rozhodčího, ale do zbytku zápasu nás to už neovlivnilo. Šly jsme tvrději do brány. Pořád nám to trochu vázne v zakončení, ale dorážky už jsou lepší. Devět gólů je devět gólů," řekla Kubečková.

Slovenskou brankářku Radku Mládenkovou překonala po dorážce Elišky Chudé, která skončila těsně vedle tyče. Opora Vítkovic si stáhla balonek do střelecké pozice a vyrovnala. "Myslím si, že nás to docela nakoplo konečně dát první gól a pak už to jelo," pochvalovala si Kubečková.

Byla ráda, že se vedle autorky hattricku Anny Brucháčkové prosadilo v týmu šest dalších střelkyň. "Určitě je to velmi důležité, aby se tady prosadilo tolik z nás. Dalo nám to dost sebevědomí a budeme tak dál pokračovat," podotkla Kubečková, která je v jednadvaceti letech už na svém třetím MS.

Ve slovenském týmu má spoluhráčku z Vítkovic Michaelu Šponiarovou i další čtyři bývalé, Alžbetu Ďuríkovou, Katarínu Klapitovou, Janu Troškovou a Karolínu Krištofovou. "Toho špičkování nebylo tolik jak třeba s Buczou (Dominikou Buczekovou) proti Polsku. Ale jo, potkaly jsme se tam párkrát," řekla.

V pátek Češky nastoupí ve čtvrtfinále proti lepšímu z předkola play-off mezi Norskem a Dánskem. Norky skončily třetí ve skupině A, Dánky byly druhé ve výkonnostně nižší skupině D. "Asi se nedá dopředu říct, kdo to bude. Sice Norky hrály dobrý zápas s Finskem, ale těžko říct," podotkla Kubečková. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články