Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Curney: Jen jsme čekali na zázrak, ale pro medaili uděláme všechno

Ani porážka 2:7 s Finskem nezmírnila touhu českých florbalistů po medaili z mistrovství světa v Praze. Ta už nyní může být jen bronzová a byla by první ze tří šampionátů na domácím území. V roce 1998 skončili Češi v Praze šestí a o deset let později čtvrtí. Útočník Jiří Curney k tomu říká: "Chceme medaili a uděláme pro ni všechno." Zápas českého týmu o třetí místo můžete sledovat od 13 hodin na ČT sport i na webu ctsport.cz.

"Musíme na to zapomenout, poučit se z chyb, i když si myslím, že jich bylo málo," konstatoval útočník. Mrzelo ho, že si Češi nedokázali připravit výraznější příležitosti. "Oni samozřejmě dobře brání. Věděli jsme, že to bude o pár šancích. A my je neproměnili. Nebo jsme si jich vytvořili strašně málo, takhle bych to řekl. Oni jich taky neměli bůhví kolik, ale my jsme byli dopředu takoví bezzubí. Mají dobrého gólmana a dobrou obranu. Dopředu jsme toho vytvořili strašně málo," označil Curney hlavní důvod porážky. Jen na začátku utkání hrál český celek podle Curneyho to, co hrát chtěli.  

"Byla to taktická bitva. Smůla, že dali góly, potom je to s nimi strašně těžké. Od třetí třetiny jsme zkusili hrát trochu aktivněji, ale jsou zkušení, takže si to pohlídali. Škoda, že jsme po snížení na 1:3 nepřidali další gól. Mohlo to být úplně jinak. Místo toho dali oni na 4:1 a bylo to strašně těžké," prohlásil hráč mistrovské Mladé Boleslavi.  

Útočník také uvažoval, zda týmu nechybělo víc odvahy. "Možná jsme měli zkusit jít víc do rizika. Byl to náš plán, hrát na pár gólů, což se nám do nějaké chvíle povedlo. Měli jsme dát gól za ty dvě třetiny, ale to se nám nepovedlo," litoval Curney.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko – Finsko

Mrzelo ho, že se o lepší výsledek nepoprali. "Jen jsme bránili a čekali na zázrak, který nepřišel. Dopředu jsme toho předvedli strašně málo, i když Finové dobře brání a mají dobrého gólmana. Bylo to takové o ničem," prozradil juniorský vicemistr světa z roku 2007 i majitel bronzu z MS z roku 2014 z Göteborgu.  

Výhru Finů viděl jako zaslouženou. "Pohlídali si to, hráli to, co potřebovali, a my jsme na to nijak nezareagovali. Výsledek je možná krutý, ale vítězství Finů bylo zasloužené," uzavřel Curney.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články