Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čtvrtfinálový kolorit na MS. Florbalistkám stojí v cestě k medailovým bojům opět Polsko

Počtvrté v řadě se ženská florbalová reprezentace střetne ve čtvrtfinále mistrovství světa s Polskem. A počtvrté v roli jednoznačných favoritek. Národní tým totiž vyhrál všech sedm dosavadních vzájemných zápasů při skóre 57:13. Lepší z dvojice narazí v sobotním semifinále na Švýcarsko, které deklasovalo Lotyšsko 10:4. Přímý přenos utkání Česko - Polsko sledujte od 15:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tereza Urbánková v utkání MS proti Lotyšsku
zdroj: RvS.Media autor: Bastien Gallay

Naposledy se český výběr střetl s Polskem v únorové kvalifikaci MS v Gdaňsku a vyhrál 5:2. Na šampionátu v roce 2017 v Bratislavě zvítězil 10:4. Z kádru soupeřek působí v tuzemské extralize útočnice Dominika Buczeková a Zuzana Krzywaková ve Vítkovicích.

"Budou hrát agresivně, mají šikovné holky i se zkušenostmi z naší ligy, co umí rozhodovat střetnutí i u nás. Musíme hrát naši hru a udávat tempo," řekla útočnice Adéla Bočanová.

Polky, které skončily na minulém šampionátu sedmé, letos prohrály v základní skupině s Finskem 3:14, zdolaly Německo 4:1 a podlehly Švýcarsku 0:11. Ve středečním předkole play-off vyhrály nad Austrálií 10:3. "Viděl jsem utkání Polek se Švýcarkami, kde hrály docela dobře," řekl švýcarský trenér českého týmu Sascha Rhyner.

"Švýcarky také nepředvedly nejlepší výkon, ale viděli jsme, že Polky je dokázaly držet na kraji hřiště u mantinelů a měly pár nebezpečných brejků. Mají rychlé hráčky, které umějí vystřelit. Na to si musíme dát pozor a být plně koncentrovaní," doplnil Rhyner.

I podle útočnice Martiny Řepkové rozhodně nebude zápas snadný. "První třetinu proti Švýcarsku na mě působily strašně super. Byly aktivní, dostupovaly hru. Snažily se. Hodně holek znám, protože hrají v naší lize a jsou šikovné," prohlásila Řepková.

"Nikdy to není jednoduchý duel, tak to každá vnímáme. Ony mají kvalitu. Je dobře, že jsme dostaly Polky, protože nás dokážou dobře prověřit a připravit nás," doplnila.

Sport
zdroj: ČT4

Jubilejní 100. zápas v reprezentaci si připíše brankářka Jana Christianová. Na hranici "magické" stovky dosud dosáhly Denisa Billá (121), Hana Koníčková (116), Tereza Urbánková (113) a Eliška Krupnová (101).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články