Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čtvrtfinálové déja vu - florbalistky čeká v Bratislavě sousední Polsko

Úvodním soupeřem české reprezentace v play-off mistrovství světa florbalistek je potřetí za sebou Polsko. Národní tým vstoupí do čtvrtfinále v roli jednoznačných favoritek i vzhledem k faktu, že předchozí dva vzájemné souboje vyhrál 8:2 a 10:1. V sestavě bude chybět zraněná ofenzivní opora Denisa Ratajová, mezi tyče se vrátí Jana Christianová. Přímý přenos utkání Česko - Polsko od 18:45 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Romana Žurková v utkání proti Norsku
zdroj: PR autor: Český florbal/Martin Flousek

"Čeká nás podobný soupeř, jako bylo Norsko nebo Lotyšsko v základní skupině. Jsme na ně stoprocentně připravení, abychom postoupili mezi elitu," uvedl trenér Miroslav Janovský.

Polky na turnaji podlehly Švýcarsku 1:14, Švédsku 2:17, následně zdolaly Německo 5:0 a v osmifinále vyřadily Estonsko po vítězství 6:1. "Bude zajímavé, v jakém postavení na nás nastoupí, protože ho střídaly v základní skupině i v prvním kole play-off," podotkl český kouč.

"Upřímně jsem si přála Estonsko, protože s Polkami se potkáme už potřetí v řadě. Myslím si, že to bude docela náročný duel. Hlavně ho musíme zvládnout v hlavě, nepodcenit soupeře a makat od začátku až do konce," prohlásila útočnice Tereza Urbánková.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky se na MS chystají na play-off

"Mají tam i hráčky, které jsou zkušené a působí v zahraničních ligách. Dokážou tým táhnou a vyniknout na hřišti, takže si na ně určitě budeme muset dávat pozor," dodala Urbánková.

Ve Švédsku hrají obránkyně Agnieszka Kozanecká (Linköping) a Malgorzata Paziová (IKSU), švýcarskou nejvyšší soutěže hraje bývalá útočnice Liberce Elzbieta Piotrowská a střelkyně Justyna Krzywaková nastupuje za Vítkovice. "I z toho důvodu se na utkání s Polkami hodně těším, protože tam je hráčka od nás z Vítkovic," konstatovala útočnice Romana Žurková. 

"Jsme připravené proti Česku bojovat. Víme, že soupeř je favoritem a bude více u balónku, ale doufáme, že nám vyjdou protiútoky a dáme nějaké góly. Věříme, že náš tým má šanci na úspěch," hodnotila Piotrowská.

Billá se zapíše do historických tabulek

Obránkyně Denisa Billá nastoupí k 41. střetnutí na mistrovství světa a vyrovná v historickém pořadí druhou Švýcarku Simone Bernerovou. Ve zbytku turnaje pak může zaútočit i na první Lotyšku Baibu Jurušaovou (43).

"Doufám, že se k čtvrtfinále postavíme stejně jako včera s Norskem a budeme dominovat hned od začátku. Nebude to jednoduché, Polky se na nás určitě těší. S Elou si dáme menší souboj," řekla jednatřicetiletá Billá na adresu stejně staré Piotrowské.

Ratajová se přesunula do Ostravy

S týmem momentálně není Ratajová, která si proti Norsku poranila zadní stehenní sval. "Denisa odcestovala do Ostravy, kde podstoupí vyšetření. Vypadá to, že to bude natažené, takže by měla být v nejhorším případě připravená na poslední zápas šampionátu," věří Janovský, že hráčka finského SB-Pro ještě na turnaji neskončila.

"Do čtvrtfinále nenastoupí. Ten sval si musí odpočinout. Potom nás čeká v případě postupu Švédsko a myslím si, že případně důležitější klání bude ten poslední. Ať to bude finále, nebo o bronz. Tam budeme potřebovat Denisu v plné formě," zakončil Janovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články