Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Čtvrtfinále, pak hledět dál, velí čtyřgólový střelec Natov

Göteborg Za deset zápasů za českou reprezentaci dal útočník Jan Natov jedinou branku, ale v závěrečném utkání základní skupiny na mistrovství světa florbalistů v Göteborgu potvrdila opora Tatranu Střešovice své střelecké schopnosti. Na výhře nad Estonskem 12:2 se dvaadvacetiletý kanonýr podílel čtyřmi trefami a jednou asistencí.

Estonsko - Česko
zdroj: ČTK

"Jsem šťastný. Zatím jsem dal jediný gól na Euro Floorball Tour proti Švédsku. Rozhodně jsem rád, že jsem mohl přispět k tak důležité výhře," řekl Natov, který měl dosud na kontě vedle jedné trefy ještě osm přihrávek. "Po prvních dvou gólech už jsem si věřil, na konci to už byla taková třešnička. Takový gól jsem nedal ani nepamatuju. A ještě v reprezentaci," doplnil ke čtvrté trefě, kdy si při individuální akci vychutnal obranu i brankáře Jarkka Saastamoinena.

Češi díky výši skóre přeskočili v čele skupiny B Švýcarsko a mají nejvýhodnější pozici pro play-off. "Každý hledí k tomu, že si spíš přejeme Finy, když vyhrajeme čtvrtfinále. Na ně si víc věříme. A k tomu ta cesta spěje. Teď budeme mít Němce nebo Dány. Ale nemůžeme koukat moc dopředu, musíme pořádně přistoupit ke čtvrtfinále a pak hledět dál," uvedl Natov. Díky tomu, že čeští florbalisté hráli poslední zápas základní skupiny, věděli, že je na první místo posune výhra minimálně o šest či sedm branek, podle počtu nastřílených gólů.

"Určitě jsme to sledovali, i když bychom to dělat neměli a spíš jsme se tím dostali pod tlak. Řekli jsme si, že musíme hrát to, co chceme a díky tomu k výsledku dospějeme. Určitě jsme nečekali, že nám Estonci takhle otevřou obranu. Díky tomu jsme mohli vstřelit tolik gólů. Jsem rád, že jsme postoupili z prvního místa a teď se uvidí, jak to bude dál," doplnil Natov.

Jeho trefa na 9:2 poprvé v zápase dostala český tým na gólový rozdíl, který potřeboval k posunu na první místo. "Jestli jsem dal rozhodující, o to jsem radši. Šli jsme za tím, že pořád budeme dávat góly, když to takhle krásně šlo. Nám se to dařilo, tak jsem rád, že jsme to za stavu 9:2 nevypustili a vyhráli 12:2," pochvaloval si Natov. 

Pondělní zápas se Švýcarskem zakončil na střídačce a výkonem s Estonskem si zvedl sebevědomí. "Ani tak nešlo o gól, spíš jsem chtěl, abych konečně splňoval tu hru, jakou po mně trenér chce. Myslím, že dneska byla větší příležitost než v těch prvních dvou zápasech tím, že soupeř byl lehčí. A naštěstí jsem se do toho dokázal opřít, protože nevím, kdy jindy by se mi to mělo povést," doplnil. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články