Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Chodovské florbalistky jsou v semifinále, naopak Herbadent vypadl

Mladá Boleslav - Po čtyřech letech hostí Mladá Boleslav přehlídku florbalových šampionů. Pořádající země má na Poháru mistrů po dvou zástupcích v mužské i ženské kategorii a všichni se v novém systému představí hned ve čtvrtfinále proti norským a švýcarským týmům. Švédské a finské celky jsou nasazeny přímo do sobotního semifinále. Výborně začaly florbalistky Chodova, které přehrály norskou Sveivu jasně 9:3 a postoupily díky tomu do semifinále, Herbadent naopak nestačil na Chur a prohrál 2:8. Florbalisté Mladé Boleslavi narazí na švýcarský SV Wiler-Ersigen (17:00) a mistrovský Tatran Střešovice na norský Slevik (20:00). Přímé přenosy vysílá ČT sport a náš web.

Ilustrační foto

Florbalistky Chodova porazily norský celek Sveiva IB 9:3 a v sobotu je čeká od 9:30 v semifinále finský Classic. Třemi góly a jednou asistencí se na výhře úřadujících českých šampionek podílela Anet Jarolímová. Chodov před 1612 diváky na mladoboleslavském zimním stadionu prohrával, když se v osmé minutě minutě trefila po brejku Torpová.

Za sedm vteřin však vyrovnala Řepková a v polovině úvodní části se po kombinaci Chodova ve vlastním oslabení prosadila Jarolímová, která za 88 vteřin zakončila úspěšně bekhendem i další únik za obranu Sveivy. Rychlý obrat hráčky Chodova uklidnil.

"Věřily jsme si, byla spousta času, ale bylo to nepříjemné, protože spousta holek hrála takový zápas poprvé. Tak jsem se bála, aby ta nervozita nebyla větší než na začátku. Ale daly jsme v dalším střídání gól, začaly jsme si věřit a hra vypadala jinak. Přišlo mi, že časem soupeřky odpadly i fyzicky," řekla Jarolímová.

V 17. minutě se prosadila Vojáčková a tým trenérky Michaely Marešové si mohl premiérový zápas na setkání šampionů bez nervů užívat. Ve druhém dějství upravil už na 7:1. Za Sveivu v dalším průběhu skórovala dvakrát Bilinská, ale mezitím dovršila hattrick v početní výhodě Jarolímová. Konečnou podobu výsledku dala Tožičková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chodov - Sveiva IB

Za poslední sezony oslabený a omlazený Herbadent bránil bezbrankový stav proti Churu do poloviny úvodní třetiny, kdy po chybě v rozehrávce překonala Christianovou Zwinggiová. Ve 13. minutě zvýšila nekrytá Sgierová. České vicemistryně se ve druhém dějství snažily odpovědět, ale mezi 32. a 36. minutou Švýcarky třemi góly definitivně rozhodly.

"Je to dost krutý výsledek. Naše hra nebyla až tak špatná, aby byl rozdíl šesti gólů. Zkušenosti jsou to pro nás dobré, ale takovou rychtu jsme si nezasloužily," řekla Denisa Billá, která startuje na Poháru mistrů už poosmé. "Nezachytily jsme tempo utkání, dvě třetiny jsme vůbec neběhaly, soupeřky byly lepší i technicky," doplnila slovenská reprezentantka Lucie Košturiaková.

Chur s českou útočnicí Hankou Lackovou narazí v sobotu od 9:30 na švédský tým KAIS Mora, kde působí Tereza Urbánková. "Nečekaly jsme, že to bude s Herbadentem tak jednoznačný výsledek. Splnily jsme všechny pokyny. S Morou to bude tvrdší, Švédky mají úplně jiný styl. Mají rychlé a přesné přihrávky, my do toho musíme dát ještě víc," prohlásila Lacková, která do turnaje naskočila i s nataženými vazy v loktu. V neděli bude Herbadent hrát ještě o páté místo se Sveivou.

Chodov - Sveiva IB 9:3 (4:1, 4:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Řepková, 10. Jarolímová (Vojáčková), 12. Jarolímová (Klímová) 17. Vojáčková (Řepková), 22. Vojáčková (Vrátná), 23. Klímová (Jarolímová), 27. Paulovičová (Vojáčková), 40. Jarolímová (Vojáčková), 50. Tožičková (Klímová) - 8. Torpová (Knudsenová), 31. Bilinská (Isjominová), 41. Bilinská (Ghoshová). Rozhodčí: Soderman, Boström (oba Švéd.). Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1612.

Herbadent Praha 11 SJM - Piranha Chur 2:8 (0:2, 0:3, 2:3) Branky a nahrávky: 55. Billá (D. Šteglová), 60. Košturiaková (Billá) - 10. Zwinggiová (Dominioniová), 13. Sgierová (Zwinggiová), 32. Zwinggiová (Putziová), 34. Ulberová (Zwinggiová), 36. Dominioniová (Zwinggiová), 56. Zwinggiová (Von Rickenbachová), 57. Martiová (Paschoudová), 60. Ludwigová (Putziová). Rozhodčí: Heinola, Marttinen (oba Fin.). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 802.

Další české týmy vstup do turnaje ještě čeká

Tatran se v úvodu sezony vyrovnává s absencí ofenzivních opor. Martin Richter ukončil po dubnovém triumfu v superfinále kariéru a Jan Natov odešel do Mladé Boleslavi. Na čtyři roky staré vystoupení na mladoboleslavském zimním stadionu mají Střešovičtí příjemné vzpomínky, protože tehdy podlehli až ve finále SSV Helsinky 3:4.

"Za tři dny jsme zvládli vyhrát nad Storvretou i Wilerem, finále s Helsinkami jsme pořádně zdramatizovali. Rád na to vzpomínám," řekl útočník Marek Vávra, který se jako osmnáctiletý dostal do All Star týmu turnaje. Tatran tehdy prošel přes tříčlennou skupinu a semifinále, k němuž mu letos stačí jen porazit Slevik. "Bylo by obrovské zklamání zápas nezvládnout," řekl Vávra. Vítězství bude znamenat start v sobotním duelu se švédským Falunem.

Mladá Boleslav před čtyřmi roky skončila po porážkách s SSV Helsinky (3:6) a Wilerem-Ersigenem (2:8) ve skupině. Nyní je účastník letošního superfinále, který za poslední sezony výrazně posiloval, připraven na odvetu se švýcarským vítězem Poháru mistrů ze sezony 2004/05. V řadách Středočechů je i brankář David Rytych, jediný český vítěz Poháru mistrů. Triumfoval s SSV Helsinky právě před čtyřmi roky.

"Před čtyřmi lety s SSV jsme byli jedním z favoritů a vyšlo to. S Boleslaví můžeme jedině překvapit, ale je to v našich silách. V přípravě jsme Poháru mistrů hodně obětovali. Od Wileru čekám tradičně tuhou obranu a obrovsky těžký zápas," prohlásil Rytych. Pokud by Mladoboleslavští uspěli proti týmu, kde působí útočník Daniel Šebek, obránce Daniel Šešulka i asistent trenéra Radek Sikora, v sobotu by se utkali o finále s SPV Seinäjoki.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články