Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Chodov se v úvodu Czech Open musel sklonit před favorizovaným Pixbem

Czech Open, nejslavnější florbalový turnaj na světě, opět odstartoval v Praze. Ve 27. ročníku usiluje o co nejlepší výsledek 230 týmů ze 17 zemí a některé z nich už mají letošní premiéru za sebou. V zahajovacím utkání elitní mužské kategorie odehrál Chodov vyrovnanou partii se švédským Pixbo Wallenstam, ale padl po výsledku 2:4. Hráči FbŠ Bohemians zůstávají jako jediní čeští zástupci v elitní kategorii mužů na mezinárodním turnaji Czech Open v Praze bez ztráty bodu. Pražané porazili ve skupině D lotyšský celek Lerkings 5:3 a Tigers Langnau ze Švýcarska 9:4.

Tom Ondrušek z Chodova (vlevo) na Czech Open
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sedminásobní šampioni prestižního turnaje Pixbo začali potvrzovat roli favorita velmi rychle. Během úvodních pěti minut totiž dvakrát skóroval kapitán Gustav Fritzel, nicméně Chodov odpověděl pohlednou trefou reprezentanta Toma Ondruška.

Po změně stran (Czech Open se hraje na rozdíl od klasického florbalového utkání na dva poločasy 2x20 minut, pozn. autora) nejprve vrátil náskok Pixbu William Lindh, jenže Marek Vávra bleskově snížil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté Chodova otevřeli Czech Open porážkou s Pixbem

Vyrovnání se však celek z hlavního města nedočkal. Naopak. Konečnou podobu výsledku dal minutu a půl před koncem Andreas Steffanson, který proměnil trestné střílení.

"Hráči Pixba se každý rok prezentují podobnou hrou. Letos nás možná trochu překvapili tím, že byli více zatažení. I proto jsme zkoušeli častější hru s balonem, ale nemám z toho dobrý pocit. Přijde mi, že nám to moc nefungovalo," řekl Ondrušek.

Schází Vítkovice

Český vicemistr z Mladé Boleslavi, který hraje bez většiny opor, ve skupině A po vítězství nad Churem 4:3 prohrál 2:6 s pražskou Spartou, která předtím podlehla švédskému Höllvikens IBF 4:5. V "béčku" podlehl Chodov Pixbu Wallenstam 2:4 a zdolal 5:1 Pardubice, které předtím prohrály s Alligator Malans 1:4.

Pořádající Tatran Střešovice ve skupině C po porážce se švédským Falunem 0:5 zvítězil 2:0 nad FBC Ostrava, který prohrál se švýcarským šampionem Wiler-Ersigen 1:4.

Mezi sedmičkou českých zástupců tentokrát v elitní kategorii chybí mistrovské Vítkovice.

České zastoupení v ženské kategorii tvoří mistrovské Vítkovice, Chodov, Tigers Jižní Město, FbŠ Bohemians, Panthers Praha, Tatran Střešovice, Židenice a také juniorská reprezentace.

Mezinárodní florbalový turnaj Czech Open v Praze:

Elitní kategorie mužů:
Skupina A: Sparta Praha - Höllvikens IBF (Švéd.) 4:5, Mladá Boleslav - Chur (Švýc.) 4:3.
Skupina B: Sokol Pardubice - Alligator Malans (Švýc.) 1:4, Chodov - Pixbo Wallenstam (Švéd.) 2:4.
Skupina C: Tatran Střešovice - IBF Falun (Švéd.) 0:5, FBC Ostrava - Wiler-Ersigen (Švýc.) 1:4.
Skupina D: Tigers Langnau (Švýc.) - Zug Uniteg (Švýc.) 4:1, FbŠ Bohemians - Lerkings (Lot.) 5:3.

Elitní kategorie žen:
Skupina A: ČR '19' - Göteborg (Švéd.) 1:1, Chodov - Umea (Švéd.) 2:5.
Skupina B: 1. SC Vítkovice - Kloten Dietlikon Jets (Švýc.) 1:2, Panthers Praha - Pixbo Wallenstam (Švéd.) 1:3.
Skupina C: Tigers Jižní Město - Piranha Chur (Švýc.) 2:1, Židenice - Malmö (Švéd.) 1:4.
Skupina D: Tatran Střešovice - Eräviikingit (Fin.) 2:4, FbŠ Bohemians - Falun 3:7.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články