Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chodov má dvojitou šanci na pohárový trůn, Tatran se však třese na další titul

Sedmý triumf v domácím poháru mohou v Českých Budějovicích urvat florbalisté Tatranu Střešovice. Úřadující superligový šampion i vítěz Poháru mistrů vyzve Chodov, který se naopak pokusí navázat na úspěch ze sezony 2012/2013. O ženský titul se utká Chodov s FBC Ostrava. Přímý přenos ženského finále sledujte od 17:00 na ČT sport Plus, mužský duel nejlepších týmů od 20:00 i na ČT sport.

Florbalisté Tatranu Střešovic
zdroj: Tatran Střešovice

V superlize se loni v dubnu vrátil střešovický Tatran na trůn po osmi letech a získal 17. titul. V domácím poháru se radoval naposledy v ročníku 2010/11. Chodov se vrací na místo, kde dosáhl na svůj jediný pohárový triumf. V roce 2013 porazil ve finále Bulldogs Brno 7:4.

"Chodov určitě patří k těm kvalitnějším soupeřům. Očekávám, že se bude jednat o hodně těžký zápas. Je to finále poháru a na obou stranách je velká motivace utkání zvládnout," řekl webu Český florbal střešovický útočník Tomáš Hanák, kterého potěšilo místo dějiště finále.

"Můj mateřský klub je FBC Český Krumlov, ale určitě jsem rád, že se pohárové finále hraje v Českých Budějovicích. Přece jen jsem toho v kádru Štírů odehrál spoustu. I proto byla motivace dostat se do finále veliká. Vím, že nás přijde podpořit hodně mých blízkých přátel," uvedl Hanák, který Štírům vypomáhá formou střídavých startů.

Florbalistky Chodova mohou vybojovat třetí triumf v poháru, v němž uspěly v sezonách 2015/16 a 2019/20. FBC Ostrava zvítězil před pěti roky.

"Na finále z roku 2019 mám pěkné vzpomínky. Poprvé jsem si zažila, jaké to je vyhrát něco velkého, když nepočítám turnaj Czech Open. Sice jsem se ho kvůli zranění neúčastnila na hřišti, ale byla jsem součást týmu," uvedla obránkyně FBC Ostrava Veronika Rybičková.

"Byl to opravdu boj a byla jsem ráda, že můžu sedět v první řadě a sledovat holky, jak jim to jde. Nic se nezabalilo, i když stav nebyl v průběhu utkání příznivý, a dotáhlo se to do vítězného konce. Cesta pak stála za to, trvala asi tři hodiny, a to se jelo jen z Olomouce," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články