Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chodov i Vítkovice si mohou zopakovat superfinále, od postupu je dělí jediná výhra

Florbalistky mistrovských Vítkovic zvítězily ve třetím semifinále extraligy v Praze nad Jižním Městem 6:4, vedou v sérii 3:0 na zápasy a jediná výhra je dělí od postupu do superfinále. Chodov uspěl na hřišti FBC Ostrava po výsledku 5:3 a v sérii vede také 3:0 na zápasy.

Florbalistky Vítkovic se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Vítkovice rozhodly mezi 31. a 40. minutou, kdy otočily stav z 2:3 na 6:3. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře Vítkovic podílela polská útočnice Justyna Krzywaková, která si celkem v sérii připsala 11 bodů (7+4).

"Je to velmi cenné vítězství v ohromně těžkém zápase. Soupeř od začátku jasně naznačil, že nedá nic zadarmo, a důrazně přitlačil. Nám trvalo třetinu se tomu přizpůsobit, ale zvládli jsme to a zápas otočili. Zítra očekáváme podobný zápas a náš cíl do něj je jasný," řekl trenér Vítkovic Tomáš Martiník.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky Vítkovic přehrály Jižní Město i potřetí

Na výhře Chodova se podílela dvěma góly Gabriela Tožičková, domácím nepomohly ani dvě branky Nely Kapcové.

"Herně to bylo z naší strany dobré a nasazení bylo od druhé třetiny taky v pořádku. V důležitých momentech nás podržela skvělá Christy (brankářka Jana Christianová). Co nás sráží, jsou zbytečná oslabení. Toho se musíme zítra vyvarovat. Série je dobře rozehraná, nic víc," uvedl kouč Chodova Lukáš Procházka.

Semifinále play-off extraligy florbalistek - 3. zápasy:

Jižní Město - Vítkovice 4:6 (2:1, 1:5, 1:0)
Branky: 3. Polívková, 8. V. Beránková z trest. střílení, 22. Hermannová, 49. Kubišová - 3. J. Krzywaková, 21. Planková, 31. Šupáková, 31. Theimerová, 39. Enenkelová, 40. Husková. Stav série: 0:3.

Ostrava - Chodov 3:5 (1:1, 0:2, 2:2)
Branky: 18. a 54. Kapcová, 59. Káčová - 42. a 53. Tožičková, 3. Řepková, 27. Belicová, 39. Plášková. Stav série: 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články