Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Čeští florbalisté si poradili i se Švýcarskem a slaví celkový triumf

Česká Lípa – Nadmíru povedený domácí turnaj Euro Florball Tour zakončili čeští florbalisté vítězstvím 8:7 nad Švýcarskem a po překvapivých výhrách nad Švédskem a Finskem se mohou radovat z celkového vítězství na silně obsazeném turnaji florbalových mocností. 

Český tým se na zimním stadionu dostal do vedení v deváté minutě, kdy využil přesilovku při Mauerově vyloučení Jendrišák. Švýcaři díky dvěma gólům Matthiase Hofbauera a jedné brance Riediho ještě v úvodní třetině strhli vedení na svou stranu. Do druhé části nahradil Rytycha v české brance Kafka. Gólman, který v sobotu proti Finsku odchytal jubilejní 100. zápas v reprezentaci, po 113 vteřinách lovil balónek z branky a bylo to 4:1 pro Švýcary.

Do konce druhého dějství ale Češi průběh zvrátili. Tadeáš Chroust stihl po premiérové trefě v reprezentaci dovršit za necelých 12 minut hattrick. Mezitím skóroval i Curney. Ve 43. minutě vyrovnal Matthias Hofbauer, ale pak se prosadili Ondrušek a Mikeš. Na 6:8 snížil opět Matthias Hofbauer, ale v 55. minutě vstřelil rozhodující branku Veltšmíd. Švýcarům dal ještě naději 110 sekund před koncem Engel, ale pak už Češi proti power play odolali.

"Nejde o to, že jsme dal tři góly, ale jsem hlavně rád, že jsme vyhráli jako tým a před úžasnými diváky vyhráli i celý turnaj," řekl útočník Tadeáš Chroust. "Byly to moje premiérové góly a jsem za to rád. Dlouho jsem se trápil a jsem rád, že mi to tam spadlo," doplnil Chroust.

"Zápas hodnotím pozitivně, protože jsme ho vyhráli, ale dostávali jsme hodně stupidní góly. Tři byly z malého brankoviště okolo tyček, což nám trenéři hodně zdůrazňovali. Je skvělé, že jsme zápas otočili a vyhráli, ale tohle musíme zlepšit," uvedl obránce Michal Podhráský v České televizi. "Ve vítězství na turnaji jsme ani nedoufali, je to skvělý úspěch na závěr sezony," dodal Podhráský.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih florbalového utkání Česko – Švýcarsko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články