Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Čeští florbalisté rozstříleli Švýcary a jsou ve finále

Praha – Český akademický výběr dokazuje, že má na domácí půdě opravdu silný tým. Po jasném prvenství ve skupině svěřenci trenérů Cepka a Skružného prošli s překvapivou lehkostí až do finále. V semifinálovém duelu Češi deklasovali Švýcarsko 10:2. Ve finále je tak čeká Finsko, které florbalisté již porazili ve skupině 5:4.

Radost českých florbalistů
zdroj: ČT24

Proti Švýcarsku se střelecky nejvíce dařilo takřka kompletní vítkovické formaci v čele s Milanem Tomašíkem, který tak oprášil vzpomínky na nedávné moravské působení.

"Z Vítkovic jsme sehraní. Odehráli jsme společně 4 až 5 sezón v lajně, takže o sobě víme. Se Zozulákem nám to jde úplně v pohodě, padla nám tato lajna a zatím to jde. Tak snad to půjde i zítra, bodově taky a to zlato zítra zvedneme," věří v úspěch ve finálovém zápase útočník Martin Tokoš.

A Češi nejsou v boji o zlato bez šance, naopak půjdou do finálového utkání v roli mírného favorita. "Tady jsou vesměs krajánci, z České republiky jak Vítkovice, tak Tatran, tak Chodov a pár kluků z jiných klubů. Myslím, že ty kluby odvádějí vynikající práci, a to se ukazuje na tomto turnaji," vysvětluje obránce Petr Kološ.

Muži:Semifinále: ČR - Švýcarsko 10:2 (3:1, 2:0, 5:1), Švédsko - Finsko 3:10 (1:2, 1:4, 1:4).O 5. místo: Slovensko - Belgie 4:1 (1:0, 2:0, 1:1).O 7. místo: Rakousko - Japonsko 6:5 (0:1, 4:3, 2:1).

Ženy:
Semifinále:
ČR - Finsko 6:5 po sam. nájezdech (2:2, 1:3, 2:0 - 0:0),
Švédsko - Švýcarsko 15:6 (6:1, 5:2, 4:3).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články