Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští florbalisté prohráli s Finskem 1:6 a budou bojovat o bronz

Helsinky - Čeští florbalisté podlehli v semifinále mistrovství světa v Helsinkách domácímu Finsku 1:6 a budou hrát o bronz se Švýcarskem. Favorizovaní obhájci titulu sice brzy prohrávali po trefě Tomáše Sladkého, ale v polovině utkání otočili výsledek Tero Tiitu a Harri Forsten. V závěrečné třetině Finové čtyřmi góly pojistili výsledek. Boj o bronz sledujte zítra od 12:00 na ČT4 nebo webu SportŽivě.cz.

Češi nastoupili se zkušeným Kafkou v brance, do středu prvního útoku se mezi Sikoru a Zálesného postavil nově Jendrišák. A vstup do utkání výběru trenéra Trnavského vyšel skvěle, už po 109 vteřinách slavil vedení. Tomašík v rychlé akci přihrál Sladkému, který zády k bráně prostřelil Toivoniemiho k pravé tyči a připsal si sedmý gól na turnaji. Odpovědět mohl vzápětí Hyvärinen, ale Kafka jej vleže vychytal.

Finové si vytvářeli tlak, ale přes obranný val Čechů se do velkých šancí nedostávali. Do dobré pozice se dostal Väänänen, ale přestřelil. Z brejku minul po Jelínkově křížné přihrávce těsně branku Sladký. Finové měnili sestavu, Češi však drželi čistý štít.

V úvodu druhého dějství se ocitl sám před Kafkou Järvi, ale gólmana Střešovic nepřehodil. Český tým odpověděl střelami Skalíka a Tomašíka. Na finské straně ještě neuspěli Hyvärinen, Mika ani Mikko Kohonenové, ale v 29. minutě už domácí fanoušci v zaplněné Hartwall Areně slavili vyrovnání. Už po vteřině trestu Sladkého využil přesilovku Tiitu, který z levé strany vystřelil po přihrávce Miky Kohonena, a Kafka neměl šanci zasáhnout.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Finsko - ČR

Záznam utkání Finsko-ČR sledujte zde


Další standardní situace za necelé tři minuty vedla k obratu. Järvi křížně uvolnil Forstena, který využil, že měl od něj Garčar velký odstup, a pohotovou ranou získal favoritovi vedení. Za vyrovnáním se tlačila vzápětí Sladkého formace a při Kivilehtově vyloučení pomohla Finům po Richtrově střele pravá tyč. Ve 39. minutě se po Jelínkově zaváhání vyznamenal při Vänttinenově šanci Kafka.



V závěrečné části už Finové rychle potvrdili svou výhru. Ve 44. minutě se zblízka prosadil Järvi a za 46 vteřin zvýšil už na tříbrankový rozdíl Jussila, když mezitím ještě Savolainen trefil tyč. Domácí byli při chuti a Mika Kohonen ve 47. minutě zvýšil. V další šanci neuspěl proti Kafkovi Tiitu. V 54. minutě mohl zkorigovat stav Jakůbek, ale minul odkrytou branku a poslední slovo měl v 57. minutě v přesilovce Tiitu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články