Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Čeští florbalisté na konec kvalifikace sestřelili Slovinsko 11:0

Škofja Loka (Slovinsko) - Čeští florbalisté zakončili vystoupení na kvalifikaci mistrovství světa ve městě Škofja Loka výhrou nad domácím Slovinskem 11:0 a s jistotou posunu na prosincový šampionát v Rize ovládli 4. evropskou skupinu bez ztráty bodu. Po třech bodech za dvě branky a jednu asistenci zaznamenali Tom Ondrušek a Tomáš Sýkora. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Slovinsko

Skóre proti dalšímu papírově daleko slabšímu soupeři na turnaji otevřel ve čtvrté minutě Kuncman a v polovině úvodí části vměstnali tři branky do 24 vteřin Sladký, Ondrušek a Šebek. V úvodní části se ještě mezi střelce zapsali Krajcigr a znovu Ondrušek.

"První třetina se nám povedla, ale potom když jsme vedli o osm branek, tak nás to trochu uspalo. Slovinci byli ale hodně nabuzení díky spoustě fanoušků, kteří je podporovali," řekl útočník Martin Tokoš.

Pak už domácí Slovinci více odolávali a ve druhém dějství se prosadili jen Šebek a Suchánek. Ve třetí třetině dovršili výsledek Kuncman a dvěma trefami Sýkora.

Nejproduktivnějším hráčem turnaje se stal s 20 body za 11 tref a devět asistencí z pěti utkání Martin Tokoš před Matějem Jendrišákem, který zaznamenal 19 bodů za 10 přesných zásahů a devět přihrávek.

Do All Star týmu se dostali Tokoš, brankář Jan Binder a obránce Michal Podhrasky. Spolu s nimi vytvořili nejlepší šestku bek Daniel Gidske s útočníkem Ketilem Kronbergem z Norska a Luka Časar ze Slovinska, který působí v pražské Spartě.

"Byl to vážně skvělý zážitek hrát proti týmu z nejlepší čtyřky. Do této doby jsme na ně koukali pouze v televizi. Navíc jsme hráli před domácím publikem," uvedl Časar.

Účast na mistrovství světa si zajistilo také Norsko, které skončilo ve skupině druhé, a třetí Slovinsko bude čekat na vývoj v dalších skupinách, protože se kvalifikují i dva nejlepší týmy ze třetích pozic.

Slovinsko - ČR 0:11 (0:6, 0:2, 0:3)

Branky: 4. a 46. Kuncman, 10. a 19. Ondrušek, 10. a 35. Šebek, 48. a 52. Sýkora, 10. Sladký, 13. Krajcigr, 38. Suchánek. Rozhodčí: Veljovič, Stevanovič (oba Srb.). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 795. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články