Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čeští florbalisté jsou v semifinále, střetnou se s Finskem

Helsinky - Čeští florbalisté zdolali ve čtvrtfinále mistrovství světa v Helsinkách Estonsko 3:2 až po samostatných nájezdech a v pátek se utkají o finále s domácím Finskem. Rozstřel vyhráli svěřenci trenéra Tomáš Trnavského 4:1, když skórovali Milan Fridrich, Aleš Zálesný, Martin Richter i Tomáš Chrápek. V české brance nastoupil oproti zápasu s Norskem Rytych místo Kafky a už po 25 vteřinách musel lovit balónek ze sítě. Skóre otevřel po přihrávce bratra Henrika z pravé strany nepokrytý Kristian Talme. Ve čtvrté minutě pak zahrozil znovu. Na druhé straně měl šanci Fojta, Češi poté nevyužili dlouhou přesilovku po trestech Markuse a Strömfelta a mohli dokonce v oslabení inkasovat. Záznamy všech českých utkání najdete zde.

Tomašíkovi sebral balónek Salm, vítkovický útočník jej fauloval a švýcarští sudí Baugartner a Kläsi nařídili trestné střílení. Do branky přišel Kafka a vychytal Kiviho. Češi si velké šance nevypracovali a stále jim hrozila první estonská řada.

V úvodu druhého dějství pomohlo Trnavského výběru do tlaku Thomssonovo vyloučení, ale Zálesný zamířil do boční konstrukce a třikrát se neprosadil z brankoviště Fridrich. Saastamoinen vychytal i Sladkého a Fridricha. Své umění ukazoval také Rytych, jehož nepřekonali Kristian Talme, Markus, Henrik Talme, Karis a především při přečíslení dvou na jednoho Kivi. V 35. minutě se dočkali Češi vyrovnání díky skryté střele Garčara k levé tyči.

Záznam z utkání ČR - Estonsko sledujte zde

V závěrečné části pokračovala dramatická bitva, ale Estonci český výběr do šancí nepouštěli. Při Markusově vyloučení vyzkoušel Saastamoinena Zálesný, ale následoval Richtrův trest a v 50. minutě přiblížil Estonsku historický úspěch Markus, který se trefil z pravé strany. Češi bojovali, čtyři minuty před koncem nastřelil Brus z půlky horní tyčku. Nakonec vyrovnal dorážkou ze vzduchu 104 vteřin před koncem třetí třetiny Sladký.


V nastavení byli brzy blízko rozhodnutí Estonci, když Markusův pokus prošel pod Rytychovým tělem těsně vedle pravé tyče. V závěru prodloužení nejdříve nebezpečně vystřelil Chrápek, na druhé straně ještě měli šance opět Markus a Henrik Talme. Na nájezdy nastoupil opět Kafka a překonal ho jen v první sérii Henrik Talme, za český tým se prosadili všichni čtyři střelci.

ČR - Estonsko
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články