Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští florbalisté dali na EFT Švýcarsku "búra" a obsadili třetí příčku

Hämeenlinna (Finsko) – Vítězstvím 5:0 nad Švýcarskem zakončili čeští florbalisté Euro Floorball Tour ve finské Hämeenlinně a díky prvnímu triumfu na turnaji obsadili konečnou třetí příčku. Pro tým trenérů Radima Cepka a Zdeňka Skružného to byla zápasová generálka na prosincové mistrovství světa v Göteborgu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání florbalistů Česko - Švýcarsko

Český celek, jehož konečná nominace na šampionát se musí uzavřít do 20. listopadu, si spravil chuť po porážkách s Finskem (6:9) a se Švédskem (2:7). Ve čtvrté minutě otevřel skóre obránce Suchánek a za osm minut zvýšil Ondrušek.

Náskok pojistili Češi na konci druhé třetiny, kdy se prosadil nejdříve Curney a potom překonal Hitze z trestného střílení Zozulák. V závěrečném dějství Švýcaři neproměnili ani přesilovku a skóre uzavřel ve 48. minutě Tomašík. O čisté konto se v české brance podělili Rytych a Barák.

"Dnes jsme odehráli výborný zápas. Skvěle jsme bránili, dařilo se nám i proměňovat šance. První dvě třetiny jsme Švýcary skoro k ničemu nepustili. Bohužel jsme ve třetí třetině trochu polevili, ale nakonec jsme si to v klidu pohlídali," řekl útočník Jiří Curney.

ČR - Švýcarsko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Suchánek, 12. Ondrušek (Curney), 39. Curney (Deutsch), 40. Zozulák z trestného střílení, 48. Tomašík (Sladký). Rozhodčí: Fordell, Vuola (oba Fin.). Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 148.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články