Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští florbalisté budou na MS hrát se Švýcary, Estonci a Nory

Göteborg - Čeští florbalisté se utkají na prosincovém mistrovství světa v Göteborgu v základní skupině B se Švýcarskem, Estonskem a Norskem. Z ní v novém systému turnaje postoupí první dva týmy přímo do čtvrtfinále, zbývající dva čeká kvalifikace play-off. Ve skupině A se představí domácí obhájce Švédsko, Finsko, Lotyšsko a Německo. Desátý světový šampionát se hraje od 5. do 14. prosince. 

Šestnáctka účastníků je nově rozdělena do dvou výkonnostních kategorií po osmi. Stejně se hrálo už loňské mistrovství světa žen v Brně a Ostravě. Skupinu C tvoří Japonsko, Slovensko, USA a Korea, v "déčku" se představí Rusko, Kanada, Austrálie a Dánsko. Dva úspěšné celky z obou skupin budou hrát v osmifinálové části s týmy ze skupin A a B.

"Nový systém se skupinami podle aktuálního žebříčku přináší důležitější zápasy už ve skupinách a zároveň dává všem účastníkům šanci na účast ve čtvrtfinále. Navíc i nejlepší týmy musí hrát od začátku dobře, aby se vyvarovaly předkolu play-off," řekl generální sekretář Mezinárodní florbalové unie John Liljelund.

Letos poprvé měl na mistrovství světa jistou účast jen pořadatel. O zbývajících 15 míst se hrálo v kontinentálních kvalifikacích. Český tým na konci ledna v nizozemském Nijmegenu ovládl skupinu s domácí reprezentací, Rakouskem, Velkou Británií, Dánskem a Německem.

Los základních skupin MS florbalistů v Göteborgu (5.- 14. prosince 2014):

Skupina A: Švédsko, Finsko, Lotyšsko, Německo
Skupina B: Česká republika, Švýcarsko, Estonsko, Norsko
Skupina C: Japonsko, Slovensko, USA, Korea
Skupina D: Rusko, Kanada, Austrálie, Dánsko

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články